Viimeisimmät julkaisut

Lujatalo luovutti Espoon sairaalan tilaajalle

Lujatalo on luovuttanut Espoon sairaalan urakan KOy Espoon sairaalalle. Kohde toteutettiin suunnittele ja rakenna -urakkana, jossa urakoitsijan vastuulle kuuluu sekä rakentaminen että suunnittelu. Rakentaminen alkoi marraskuussa 2013. Kohde valmistui kesäkuun lopussa tänä vuonna. Kohteen urakkasumma oli 123 miljoonaa euroa. Espoon sairaalan urakka on Lujatalon tähän asti suurin yksittäinen rakennushanke. Kohteen ylläpitojakso aloitetaan 1.9.2016, ja se päättyy 1.9.2026.

Lujatalon suunnitteluryhmään kuuluivat Lujatalon lisäksi VPL-arkkitehdit, Arkkitehdit Tommila Oy, Arkkitehdit Martikainen Oy, Wise Group Finland (Talotekniikka), Sweco (Rakennesuunnittelu), SITO (Liikennessuunnittelu) sekä JP-paloturvallisuus (Palosuunnittelu).

Video: Lujatalo Oy

Rakennusurakan kokonaislaajuus oli kaikkiaan 69 643 bruttoneliötä. Rakennuksen runkomateriaali on pääosin betonia, rungossa on käytetty noin 13 000 betonielementtiä. Rakennusvaiheessa kiinnitettiin erityisen paljon huomiota kosteudenhallintaan; vesikattovaiheessa kukin lohko oli suojattu suojateltalla, jolloin rakennustyöt voitiin tehdä säältä suojassa. Nyt valmistuneessa uudessa sairaalassa on viisi osastoa ja 270 potilaspaikkaa yhden hengen huoneissa. Sairaalassa toimivat myös päivä- ja kotisairaala, geriatrinen poliklinikka, saattohoitoyksikkö, suun terveydenhuollon yksikkö sekä Espoon apuvälinekeskus. Espoon sairaalan ja Jorvin sairaalan välille rakennettiin lisäksi henkilöliikenne- ja huoltoyhteys sekä pysäköintitilat 1000 autolle. Sairaaloiden läheisyyden ansiosta potilaiden hoito voidaan järjestää saumattomasti erikoissairaanhoidon ja perusterveydenhuollon yhteistyönä, mikä on merkittävä etu erityisesti ikäihmisten hoidossa.

”Haluan kiittää kaikkia kohteen toteutuksessa mukana olleita tahoja. Urakka ei ollut helpoimmasta päästä, mutta onneksi Lujatalolla on osaava ja sitoutunut henkilöstö, joka mahdollisti urakan läpiviennin aikataulussa ja myös muut tavoitteet saavuttaen. Espoon uuden sairaalan suunnittelu- ja rakennustyöt ovat vaatineet rakentamisen eri osa-alueiden yhteensovittamista. Hankkeessa on ollut mukana joukko alan ehdottomia erikoisosaajia. Olen ylpeä koko tiimistä”, sanoo Lujatalon aluejohtaja Heimo Hantula.


Kuva: VPL Arkkitehdit Oy

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>