Viimeisimmät julkaisut

Lujabetoni: moduli suosittu muunneltavassa rakentamisessa

Lujabetonin muuntautumiskykyiset Luja-modulit ovat lyöneet läpi erilaisten lajittelusiilojen, varastorakennusten ja aitojen rakentamisen markkinassa. Nastakiinnitteiset, omapainoisesti ladottavat Luja-modulit ovat tarjonneet yksinkertaisen tavan rakentaa nopealla aikataululla kestäviä ja muunneltavia tiloja ja rakenteita.

Modulin monimuotoisuutta tullaan hyödyntämään mm. Hanhikiven ydinvoimalatyömaalla Pyhäjoella, jonne Lapin Teollisuusrakennus LTR Oy:n rakentaa Luja-moduleilla muunneltavia varastolooseja.

Kuva: Lujabetoni

Kuva: Lujabetoni

Myös useissa muissa rakentamisen kohteissa on havaittu Luja-modulien helppokäyttöisyys ja uusiokäyttömahdollisuudet. Närpiön kaukolämpö Oy:lle toimitetaan Luja-moduleita uuden hakevaraston rakentamiseen. Helsinki-Vantaan lentokentälle menee toimitus Ilmavoimien erityistarpeisiin.

Tänä vuonna Lujabetoni on valmistanut yhteistyössä Suomen Erityisjäte Oy:n kanssa ympäristöystävällisiä Luja-moduleja erityisjätteen jätteenpoltosta syntyvästä kuonasta.

– Kun kuonaa ryhdyttiin käyttämään osana modulia, kävi ilmi, että jopa 50 % kiviaineksesta voidaan korvata tällä jätteenpolttokuonalla. Kuonasta valmistettu Luja-moduli on ulkonäöltään täysin samanlainen kuin alkuperäinen betoninen tuote.  Tuotteena se on tarkkaan tutkittu ja ympäristölleen vaaraton. Kuonaa käyttämällä jätteenpolton pohjakuonan mineraaliainesta on voitu käyttää uudelleen ympäristölle hyödyllisellä tavalla ja näin vältetty kuonan vieminen kaatopaikoille, kertoo Lujabetonin myyntipäällikkö Heikki Manner.

– Kiinnostus Luja-moduleihin on nyt suurta, sillä pystymme tarjoamaan asiakkaille räätälöityjä, heidän tarpeidensa mukaisia ratkaisuja, Manner sanoo. – Luja-modulit on nopea asentaa ja niitä voidaan tarpeen mukaan siirtää. Tuotteen monikäyttöisyyttä lisää se, että rakennetta voi muuttaa tai kokonaan rakentaa uudelleen.

Tuotannossa olevat määrät ovat Lujabetonin tuotteet  valmistavalle Loimaan tehtaalle merkittäviä ja ne parantavat tehtaan käyttöastetta pitkälle syksyyn. –  Positiiviset käyttökokemukset ovat herättäneet kiinnostuksen ja tuotteen tulevaisuus näyttää hyvin valoisalta, sanoo Lujabetonin Loimaan tehdaspäällikkö Tuomas Vähä-Jaakkola.


Lujabetoni on Luja-yhtiöiden betoniosaaja ja Suomen toiseksi suurin elementtivalmistaja. Se tekee kaikkea betonista: kivitalopaketteja, elementtejä, ratapölkkyjä, teräsbetonipaaluja, pihakiviä, harkkoja sekä valmisbetonia. Tehtaita Lujabetonilla on kaikkiaan 28, joista kolme Ruotsissa ja kolme Venäjällä. Lujabetonin vahvuuksia ovat vahva oma tuotekehitys sekä yli 60 vuoden kokemus betonista.  www.lujabetoni.fi facebook.com/lujabetoni

Luja on kolmannen polven perheyritys ja yksi Suomen suurimmista rakennusalan konserneista. Yritys on toiminut alalla yli 60 vuotta. Luja-yhtiöihin kuuluvat Lujatalo Oy, Lujabetoni Oy ja Fescon Oy. Konsernin liikevaihto on yli 450 miljoonaa euroa ja se työllistää yli 1400 työntekijää 27 paikkakunnalla. Lujalla on Suomen lisäksi toimintaa myös Ruotsissa ja Venäjällä. www.luja.fi, facebook.com/lujayhtiot

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>