Viimeisimmät julkaisut

Projektiuutiset 5 – 2016

Lisää asiakkaita kaikille

Tampereella juuri päättyneet Alihankinta-messut jatkavat talouden hyvien värinöiden sarjaa. Messuilla vieraili ennätysmäärä teollisuuden ammattilaisia tutustumassa viiden hallin esittelemiin uutuuksiin. Käytäväkeskustelut messuilla olivat myönteisiä; teollisuus voi olla siirtymässä parempaan jaksoon, talous saattaa vihdoinkin elpyä.

Teollisuus valmistaa, tukut myyvät: LVI-Teknisen Kaupan Liitto ilmoitti, että suurten lvi-tukkujen myynti oli vuoden toisella neljänneksellä 7,9 prosenttia viime vuoden vastaavaa jaksoa suurempi.

Rakennusteollisuus ilahdutti elokuun lopun viestillään ennakoitua jyrkemmästä suhdannekäänteestä rakentamisessa. Aiemmin ennustetun 3,5 prosentin vuotuisen kasvun sijaan nyt näyttäisi syntyvän 6,5 prosentin kasvu vuoteen 2015 verrattuna. Talonrakennustöiden aloitusten arvioidaan tänä vuonna yltävän 38,5 miljoonaan kuutiometriin; samalla tasolla oltiin viimeksi viisi vuotta sitten.

Rakennusteollisuuden mukaan nyt tehdään asuntojen lisäksi etenkin toimitiloja ja julkisia rakennuksia kuten kouluja. Tämä näkyy myös tämän Projektiuutiset-numeron hanke-esittelyissä: uusia kouluja, peruskorjattuja kouluja, uutta liiketilaa. Niiden lisäksi valtakunnan trendeihin kuuluvat voimalaitokset, joilla tuotetaan jätteistä lämpöä ja sähköä, sekä kiinteistökehitys. Meidän komeissa kiinteistökehityksen esimerkeissämme toisesta toimistorakennuksesta tuli asuntoja, toisesta ylellinen hotelli.

Projektiuutisia julkaisevassa RPT Docu Oy:ssä on myös energinen ja kasvuhakuinen olo. RPT Docu osti kesäkuun alussa 100 prosenttia Suomen Media-Kamari Oy:n osakkeista. Kauppa tarkoitti Kiinteistöposti-lehden sekä SIR-tietokannan siirtymistä RPT:n tuotteiksi. Niillä RPT asettuu taloyhtiömaailmaan ja pystyy tarjoamaan oleville ja tuleville tietokantaja media-asiakkailleen uuden kohderyhmän.

Suomen suurin rakennus- ja talotekniikka-alan tapahtuma FinnBuild järjestetään 12.–14.lokakuuta Messukeskuksessa. RPT on mukana messuilla entistä leveämmin hartioin, kun hallussamme on aiempaakin enemmän rakennusalan tietopalveluja ja mediaa alan ammattilaisten iloksi.

Tunnistatte osastomme (2E50) kasvaneesta liiketoiminnastamme ja toivottavasti myös Suomen taloudellista lähitulevaisuutta kuvaavasta Lisää asiakkaita -lupauksesta.

Jaana Ahti-Virtanen
päätoimittaja

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>