Kuva: Lipa-Betoni Oy

Lipa-Betoni tekee digiloikkaa

Lipa-Betoni Oy:n Pieksämäellä lauantaina järjestämä Industrial Hackathon -tapahtuma kokosi yhteensä 20 opiskelijaa, yrityksen omaa henkilöstöä ja start up -yritystä kehittämään uusia ratkaisuja yrityksen liiketoiminnan tueksi.

hackathon_miksei
Kuva: Lipa-Betoni Oy

Häkkäykseen osallistuneet tiimit etsivät digitaalisia ratkaisuja neljään Lipa-Betoni Oy:n tarjoamaan haasteeseen, jotka liittyivät tuotannon tehostamiseen ja tiedon kulkuun tehtaan sisällä. Aikaa oli 24 tuntia.

Kisan voitti Mikkelin Ammattikorkeakoulun, Lahden Ammattikorkeakoulun ja Production Software Oy:n muodostama suomalais-venäläinen tiimi. Tiimi kehitti infonäyttöihin uutta tiedonsiirtoteknologiaa hyödyntävän ratkaisun, joka tuottaa tietoa mm. tuotannon vaiheista ja tehtaan ajankohtaisista asioista läpinäkyvästi tuotannon ja toimihenkilöiden tarpeisiin.

– Tasaisessa kisassa voittajatiimi kuvasi nopeasti kehitettävän ja edullisen teknisen ratkaisun, joka parantaa eri työvaiheiden ja toimihenkilöiden tiedonsaantia yrityksen sisällä. Myös kahden muun palkitun tiimin ratkaisut vaikuttavat tarpeellisilta ja toteutuskelpoisilta, kertoi toimitusjohtaja Satu Lipsanen Lipa-Betoni Oy:stä.

Lipsanen totesi myös tapahtuman osoittaneen konkreettisesti, kuinka tuotannollinen pk-yritys voi hyödyntää ketterästi uuden teknologian mahdollisuuksia sekä start up- ja opiskelijayhteistyötä toiminnassaan.

Lipa-Betoni Oy työllistää n. 40 henkilöä ja valmistaa enimmäkseen betonielementtejä kotimaan markkinoille. Toiminta-alueena on koko Suomi. Yhtiön toimituksista valtaosa menee n. 100 km:n säteelle Pieksämäen Naarajärvellä sijaitsevalta tehtaalta.

Järjestyksessä neljännen pk-yrityksiin kohdistuvan Hackathonin järjesti Lipa-Betoni Oy:n kanssa Mikkelin Kehitysyhtiö Miksei Oy ja Mikkelin Ammattikorkeakoulun toteuttama Etelä-Savon Uudistuva Teollisuus -hanke. Tapahtuman järjestelyistä vastasivat Observis Oy, Miksei Oy ja Mikkelin Ammattikorkeakoulu.

Kehityspäällikkö Kimmo Haapea Mikseistä ja liiketoimintajohtaja Heikki Isotalus Observis Oy:stä olivat myös tyytyväisiä tapahtumaan.

– Tapahtuma osoitti jälleen kerran, että tämän kaltainen ideakilpailu on toimiva konsepti, joka lähentää uuden teknologian osaajia, start up -yrityksiä ja perinteistä teollisuutta, Isotalus toteaa.


Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy luo työtä mikkeliläisille tukemalla yritysten kehitystä, kasvua ja vientiä. Miksei palvelee yrittäjiä liikeidean arvioinnista alkaen, kaikissa kehitysvaiheissa. Asiantuntijamme auttavat yrityksiä sijoittumaan, löytämään työvoimaa, kehittämään liiketoimintaa sekä luomaan kansallisia ja kansainvälisiä verkostoja. Lisää yrityksestä www.mikseimikkeli.fi

Etelä-Savon Uudistuva Teollisuus -hankkeen tavoitteena on alueen teollisuuden kilpailukyvyn parantaminen. Hanketta rahoittaa Euroopan Unionin Aluekehitysrahasto. Rahoituksen myöntänyt viranomainen on Etelä-Savon maakuntaliitto.