Viimeisimmät julkaisut

Linjasaneerauksia nopeuttava korjauskonsepti laajeni julkisivuihin ja lisärakentamiseen

Seitsemän suomalaisen rakennusalan yrityksen vuonna 2014 yhdessä kehittämä Flowall-linjasaneerausmalli on laajentunut kattamaan koko kerrostalokorjaamisen kentän putkiremonteista julkisivuremontteihin ja lisäkerroksiin sekä hissien jälkiasennuksiin

Kiinteistön arvon kasvattamiseen tähtäävä Flowsolution-malli pyrkii tuomaan korjausrakentamiseen nopeutta ja laatua teollista esivalmistusta hyödyntämällä sekä ohjaamaan hankkeet hallitusti tavoitteisiin hyvin johdetulla toimintamallilla.

Flowsolutionin muodostava yritysryhmä on toteuttanut lukuisia modulaarisia korjausrakentamisen hankkeita, joiden nopeutta ja sujuvuutta on seurattu myös tutkimuksin. Ryhmä kehitti yhdessä 10 % tavanomaisia tapoja nopeamman tavan tehdä linjasaneerauksia vastauksena erityisesti Suomen 60-70 -lukujen kerrostalokannan massiiviseen putkiremonttitarpeeseen.

Nyt yhteistyö on laajentunut kerrostalojen julkisivukorjauksiin sekä kiinteistön arvoa kasvattavaan lisärakentamiseen, kuten lisäkerroksiin ja hisseihin. Flowsolution-ryhmän muodostavat Uponor, Sto, Haaslahti, Consti, Rakennuttajatoimisto Valvontakonsultit, Sweco ja Puustelli.

Nopean putkiremontin haastaja

Teollisiin esivalmisteisiin perustuvat menetelmät tarjoavat kustannustehokkaan ja nopean tavan toteuttaa korjauksia.

– Emme keskity lyhentämään pelkästään remontin kestoa tai laskemaan hintaa, vaan haemme kaikki tavoitteet parhaiten täyttävän kokonaisratkaisun. Mallissa määritetään ja toteutetaan kiinteistölle sopivimmat toimenpiteet yhteistyössä asiakkaan kanssa, kehitysjohtaja Juha Salminen Constilta toteaa.

Luottamuksesta lopputuloksen laatuun kertoo myös Flowsolution-hankkeille annettava kolmen vuoden takuu.

– Kehitystyötä on tehty jo vuodesta 2010 asti, joten tätä konseptia on ehditty koestaa kunnolla käytännössä. Ratkaisut ovat luotettaviksi todettuja ja taustalla ovat isot toimijat, idean alullepanija, rakennuttajakonsultti Juuso Hämäläinen Valvontakonsulteista sanoo.

Viimeinen putkiremontti

Moduuliajattelun hyödyntäminen kerrostalokorjaamisessa vaikuttaa kiinteistön ylläpitoon positiivisesti myös pitkällä aikajänteellä.

– Tämä voi olla viimeinen iso putkiremontti, joka talossa pitää tehdä. Teollisesti esivalmistetut ratkaisut perustuvat uudelleen avattavuuteen, jolloin tulevaisuuden remontit ovat halvempia kun rakenteita ei tarvitse rikkoa, Juha Salminen sanoo.

Lisäksi yritysryhmä tarjoaa korjausrakentamisen markkinatilanteessa varteenotettavan tavan löytää hankkeelle laadukkaat tekijät suhteellisen pienellä vaivalla.

– Erilaiset yhteistyömallit muuttavat rakennusalaa, ja palveluntuottajien yhteistyön tiivistyminen tarkoittaa talo- ja kiinteistöyhtiöille paremmin tarpeita palvelevia korjaushankkeita tehokkaammin, nopeammin ja laadukkaammalla lopputuloksella. Koko ketju ensimmäisistä neuvotteluista viimeisen ruuvin asennukseen toimii sujuvasti yhdessä, Juuso Hämäläinen toteaa.

 

Flowsolution on modulaarisuutta kerrostalojen korjaamisessa hyödyntävä palvelu ja toimintamalli.

Flowsolution-mallissa Sweco toimii suunnittelutoimistona, Valvontakonsultit rakennuttajatoimistona ja rakennusurakasta vastaa Consti. Uponor toimittaa linjasaneerauksen talotekniikkaratkaisun, Sto julkisivusaneerauksen ratkaisut, Haaslahti lisärakenteet kuten hissitornit ja lisäkerrokset ja Puustelli kalusteratkaisut.

Flowsolution perustuu

  • Korjaustarpeen tunnistamiseen ja siihen vastaavan ratkaisun valintaan
  • Tavoiteohjattuun toimintamalliin, joka ohjaa hanketta kohti valittua maalia
  • Teollisesti esivalmistettuihin ratkaisuihin, jotka nopeuttavat ja tehostavat rakentamista, lyhentävät remonttien läpimenoaikoja ja asukkaille koituvaa haittaa sekä parantavat rakentamisen laatua

Lopputulokseen, joka kasvattaa kiinteistöjen arvoa ja vuokrakiinteistöjen tuottoa, parantaa asumiskokemusta sekä helpottaa tulevien remonttien tekoa ja säästää elinkaarikustannuksia.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>