Viimeisimmät julkaisut

Liikennevirasto laajentaa siltatutkimuksia lähes sataan siltaan

Liikennevirasto jatkaa vuonna 2005-2016 rakennettujen siltojen lujuustutkimuksia. Kohteena ovat suurimmat ja vilkasliikenteisimmät sillat sekä maanteiltä että rautateiltä.

Siltoja tutkitaan 93 eri puolilta Suomea. Rautatiesiltoja on mukana 31 ja alueellisesti ne painottuvat Länsi- ja Etelä-Suomeen. Tiesiltoja tutkitaan 62 ja jakaantuvat ympäri Suomea.

Tutkimukseen valittujen siltojen kriteerinä ovat rakennusvuosi, suuri koko (kansialojen keskiarvo on 2014 neliömetriä), tiesiltojen liikennemäärät, rautatiesiltojen merkitys henkilö-ja tavarakuljetusten kannalta sekä sillan kunto.

”Kaikki nyt tutkittavat sillat ovat henkilöliikenteen ja elinkeinoelämän normaalikuljetusten turvallisia käyttää”, sanoo taitorakenneyksikön päällikkö Minna Torkkeli.

Tutkimukset tehdään sulan kauden aikana, ratasiltojen tutkimukset ajoittuvat liikennekatkoihin. Tutkimusmenetelmänä käytetään koepaloja sekä kimmovasaraa. Betonista tutkitaan puristuslujuuden lisäksi ilmamäärä ja tiheys. Aiemmin havaitut lujuuspuutteet vaikuttavat siltojen käyttöikään, joka suunnitellaan 100 vuodeksi. Jo tutkittujen siltojen osalta tehtävät toimenpidesuunnitelmat ovat kesken.

Tutkittavat rautatiesillat

Tutkittavat tiesillat

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>