Viimeisimmät julkaisut

Lemminkäisen InfraHack-kilpailussa voittivat ketterät ja käyttäjäystävälliset ratkaisut

Lemminkäisen InfraHack-innovaatiokilpailun pilotointivaiheeseen valittiin kolme joukkuetta, Poimapper, PointScene ja Siili. Voittaneet ratkaisut linkittyvät Lemminkäisen strategiaan ja tavoitteisiin. Niillä on myös parhaat jatkokehitys- ja käyttöönottomahdollisuudet liiketoiminnoissa. Ratkaisut auttavat erityisesti töiden suunnittelua ja organisointia, mikä näkyy asiakkaillemme sujuvampana urakan- ja projektinhallintana.

Poimapper-joukkue kehitti Lemminkäiselle ratkaisun, jonka avulla on mahdollista nopeuttaa töiden organisointia ja raportointia liiketoiminnoissa. Siili-joukkueen innovaatiossa hyödynnetään lisättyä todellisuutta (augmented reality) päällystettävien alueiden työnsuunnittelussa. PointScene-joukkueen ratkaisulla helpotetaan työmaan toteutumaseurantaa drone-lennokkeja hyödyntämällä.

Valokuvaaja: Daniel Taipale

Lemminkäisen InfraHack-innovaatiokilpailu käytiin 19. – 21.5.2017 Helsingissä. Tavoitteena oli löytää uusia ideoita ja ketteriä ratkaisuja tiedonkulun ja toiminnan tehokkuuden parantamiseen päällystys- ja infraprojektit-liiketoiminnoissa. Kilpailuun osallistui kahdeksan joukkuetta.

”InfraHack onnistui mielestämme erinomaisesti ja saimme sen mitä toivoimmekin; kolme ketterää ja edistyksellistä ideaa jatkotyöstettäväksi pilottiprojekteina”, sanoo päällystys-liiketoimintasegmentin johtaja Robert Blumberg.

”Tuomaristomme oli yksimielinen voittajajoukkueista. Niiden ratkaisuissa oli ymmärretty liiketoimintojemme ja annettujen haasteiden kulmakivet. Olemme iloisia päästessämme työskentelemään edelleen näiden joukkueiden kanssa”, kertoo infraprojektit-liiketoimintasegmentin johtaja Harri Kailasalo.

InfraHack-kilpailun tuomaristoon kuuluivat:
Sari Inkilä – strategia- ja kehitysjohtaja
Robert Blumberg – liiketoimintasegmentin johtaja, päällystys
Harri Kailasalo – liiketoimintasegmentin johtaja, infraprojektit
Jaakko Kivi – johtaja, projekti- ja resurssien hallinta
Jarmo Rautanen – johtaja, tekninen toimisto

Lemminkäisen yhteistyökumppanina kilpailun järjestämisessä toimi IndustryHack. Lisätietoja IndustryHackin verkkosivuilta .


Lemminkäinen on vaativan infrarakentamisen ja talonrakentamisen osaaja Pohjois-Euroopassa ja yksi markkina-alueensa suurimmista päällystäjistä. Rakennamme yhdessä asiakkaidemme ja 4 700 ammattilaisemme kanssa kestävää ja vastuullista yhteiskuntaa. Vuonna 2016 liikevaihtomme oli 1,7 miljardia euroa. Lemminkäinen Oyj:n osake on noteerattu Nasdaq Helsinki Oy:ssä.  www.lemminkainen.fi

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>