Viimeisimmät julkaisut

Lemminkäinen rakentaa maanalaisen toriparkin Seinäjoelle

lemminkainen_logoLemminkäinen ja Seinäjoen kaupungin omistama Seipark ovat sopineet uuden maanalaisen parkkihallin rakentamisesta Seinäjoelle. Työt alkoivat marraskuun 2016 alussa ja valmistuvat joulukuun 2017 lopussa. Urakan arvo on 8,4 miljoonaa euroa.

Parkkihalli rakennetaan Seinäjoen keskustorin alle, ja sinne tulee noin 200 autopaikkaa yhteen tasoon. Kulkuyhteydet parkkihalliin sijoittuvat urakan yhteydessä rakennettavaan toriterminaaliin sekä lähikiinteistöihin. Urakkasopimukseen sisältyy maanalaisen pysäköintilaitoksen rakentaminen, talotekniikka, jännitettyjen rakenteiden suunnittelu sekä kaivannon tuennan suunnittelu.

“Urakoitsijaa valitessamme Lemminkäinen erottui edukseen vaiheistetulla toteutussuunnitelmalla, joka huomioi erityisen hyvin sen, että työmaan keskeisestä sijainnista ihan kaupungin ytimessä huolimatta alueen yrityksillä ja kaupunkilaisilla on edellytykset toimia melko normaalisti rakennustöiden ajan”, kertoo Seiparkin toimitusjohtaja Mika Mäntykoski.

”Kyseessä on paikallisesti merkittävä hanke. Parkkihallin rakentaminen on jo mahdollistanut kolmen uudisrakennuksen aloitukset ja mahdollistaa muutakin uutta rakentamista alueella”, kertoo infraprojektien Suomen toimintojen johtaja Risto Kupila Lemminkäiseltä.


Lemminkäinen on vaativan infrarakentamisen ja talonrakentamisen osaaja Pohjois-Euroopassa ja yksi markkina-alueensa suurimmista päällystäjistä. Rakennamme yhdessä asiakkaidemme ja 4 800 ammattilaisemme kanssa kestävää ja vastuullista yhteiskuntaa. Vuonna 2015 liikevaihtomme oli 1,9 miljardia euroa. Lemminkäinen Oyj:n osake on noteerattu Nasdaq Helsinki Oy:ssä. www.lemminkainen.fi

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>