Viimeisimmät julkaisut

Lehto korjaa Keskon entisen pääkonttorin

Lehto Group on solminut sopimuksen Helsingin Satamakatu 3 Holding Oy:n kanssa Helsingin Katajanokalla sijaitsevan Keskon entisen pääkonttorin A-osan korjausrakentamisesta

Kuvassa: näkymä Katajanokalta/Lehto

Osa nykyisistä toimistotiloista (7 500 m2) muutetaan asunnoiksi ja katutason päivittäistavarakauppaa laajennetaan. Peruskorjauksen yhteydessä myös julkisivun tiiliverhous ja lämmöneristeet uusitaan sekä ikkunat kunnostetaan.

Helsingin keskustassa sijaitsevaan kohteeseen valmistuu useita kymmeniä eri kokoisia asuntoja, joista on matkaa Kauppatorille alle 500 metriä. Myös ullakon vanhat ns. konehuoneet on suunniteltu muutettavan asunnoiksi. Kohde toteutetaan sopimusmallilla, jossa Lehto Group ottaa vastuun saneerausurakan kaikista vaiheista ”Avaimet käteen”
-periaatteella.

”Tämä sopimus on merkittävä Lehdon Korjausrakentamiselle, koska saamme toteuttaa historiallisen Katajanokan alueella asuntorakennushankkeen ja tarjota asiakkaille ainutlaatuisessa ympäristössä sijaitsevia, nykyaikaisia keskusta-asuntoja”, kertoo Lehto Groupin Korjausrakentamisen palvelualueen johtaja Pekka Lindeman.

Rakennuksen Satamakadun puoleinen A-siipi sopii oivallisesti asunnoille, koska sen runkosyvyys on rakennuksen pienin. Ikkunajako on kapea ja tiheä, mikä on eduksi asuntoja suunniteltaessa. Lisäksi ikkunat ovat korkeita, jolloin asunnoista tulee valoisia. Ylemmistä kerroksista on upeat näkymät yli kaupungin. Lisäksi eri siipirakennusten väliin rakennettavan autohallin kannen päälle on suunniteltu asuntoja palveleva urbaani oleskelu- ja leikkipiha.

Kohteen rakennustyöt alkavat lokakuussa 2017 ja ovat valmiita helmikuussa 2019.

Faktaa kohteesta:

Kohde on Keskon entinen pääkonttori Katajanokalla. Rakennuksen on suunnitellut Toivo Paatela ja se on rakennettu vuona 1940. Merkittävin laajennus on tehty vuonna 1958, jolloin Kruunuvuorenkadun puoleisen siiven yksikerroksista osaa on korotettu viisikerroksiseksi.  Rakennuksen A-siipi on alun perin ollut konttorikäytössä ja B- sekä C-siivissä on ollut tuotanto- ja varastotilaa. Vuosikymmenten kuluessa rakennus on muuttunut kokonaan toimitilakäyttöön. Pääasiallinen julkisivumateriaali on punatiili.

 

 Lehto Group lyhyesti

Lehto on Suomen nopeimmin kehittyvä rakennus- ja kiinteistöalan konserni. Toimimme neljällä palvelualueella: Asunnot, Toimitilat, Hyvinvointitilat ja Korjausrakentaminen. Olemme rakennusalan innovatiivinen uudistaja ja edelläkävijä. Talousohjattu toimintamallimme tehostaa rakentamisen tuottavuutta, varmistaa rakentamisen laadun sekä tuottaa asiakkaille merkittäviä aika- ja kustannushyötyjä. Työllistämme reilut 1 000 (H1 2017) henkilöä ja vuoden 2016 liikevaihtomme oli 362 miljoonaa euroa. 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>