Viimeisimmät julkaisut

Lehdon Wareco korjaa Tilastokeskuksen toimitilan Kalasatamassa

LehtoLehto Groupiin lokakuussa 2016 liittynyt Rakennus Oy Wareco peruskorjaa vanhan Tilastokeskuksen toimitilan Helsingin Kalasatamassa. Tilaajana toimii Kiinteistö Oy Helsingin Työpajankatu 13 ja sopimuksen arvo on noin 5,8 miljoonaa euroa.

Työ on käynnistetty joulukuussa 2016 ja tulee kestämään aina tammikuuhun 2018 saakka. Sopimus käsittää Kiinteistö Oy Helsingin Työpajankatu 13:n peruskorjauksen ensimmäisen vaiheen, pääurakan ja rakennustekniset työt.

Peruskorjauksen ensimmäisessä vaiheessa noin 18 780 neliön toimistotilat muutetaan monitilatoimistoksi. Tilat ovat aiemmin olleet pääosin toimistokäytössä jaettuna erillisiin toimistohuoneisiin.

Kohteen valmistuessa sille tullaan hakemaan LEED-ympäristösertifoinnin Gold-tasoa. Saadakseen sertifioinnin rakennuksen tulee täyttää tietyt vaatimukset, jotka liittyvät muun muassa rakennuksen sijaintipaikan kestävyyteen sekä energian-, veden- ja materiaalien kulutukseen koko elinkaaren aikana.

”Wareco on suuntaamassa kohti suurempia peruskorjauksen hankkeita osana Lehto-konsernia, joka haluaa kasvaa myös korjausrakentamisen palvelualueellaan. Vanhan tilastokeskuksen toimitilojen peruskorjaus on mittava hanke, jossa tähdätään nykyaikaisiin toimistotiloihin”, kertoo tekninen johtaja Jarmo Hytönen Lehto Groupin nykyisestä tytäryhtiöstä Rakennus Oy Warecosta.


Lehto Group on talousohjattuun rakentamiseen keskittyvä suomalainen rakennus- ja kiinteistöalan konserni. Yhtiön missio on olla innovatiivinen rakennusalan uudistaja. Yhtiö on jakanut toimintansa neljään palvelualueeseen: Toimitilat, Asunnot, Hyvinvointitilat ja Korjausrakentaminen. Lehto Group toimii tällä hetkellä Suomessa ja se on maantieteellisesti keskittynyt kasvukeskuksiin, jotka muodostavat merkittävän osan rakentamisen volyymista. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Kempeleessä. Yhtiön palveluksessa oli tilikauden 2015 päättyessä 423 henkilöä. www.lehto.fi

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>