Viimeisimmät julkaisut

Lehdolle arkkitehtuurivoitto Hämeenlinnan linja-autoaseman korttelikisassa

Lehto Group on voittanut Hämeenlinnan linja-autoaseman korttelin kaksivaiheisen suunnittelu- ja tontinluovutuskilpailun ehdotuksellaan Lohkot. Suunnittelun takana ovat Lehdon pääarkkitehtikumppani Arkkitehtipalvelu Oy

Havainnekuva: Lohkot näkymä aukiolle

”Arkkitehtikilpailun voitolla on suuri merkitys Lehto Groupille. Se osoittaa, että pitkään jatkunut yhteistyö Arkkitehtipalvelun kanssa sekä talousohjatun rakentamisen mallilla voidaan toteuttaa erinomaisesti myös viihtyisiä ja ainutlaatuiseen ympäristöön sopivia kokonaisuuksia”, kertoo Lehto Groupin toimitusjohtaja Hannu Lehto.

Ehdotuksessa säilytetään suojeltu, funkistyylinen linja-autoasema, johon mahdollisesti sijoitetaan jatkossa kauppahalli, rakennetaan uusi linja-autoasema sekä asuin- ja liiketiloja kuten hotelli. Ehdotukseen on yhdistetty yhtenäisesti ja monipuolisesti ympäristötaide-elementtejä arkkitehtuurin eri tasoille julkisivuissa, valaistuksessa sekä kaupunkikalusteissa.

”Lohkot-ehdotuksella haimme alueelle erityisesti paikan historiallista kerrostuneisuutta. Arkkitehtuurin lähtökohtana oli kuitenkin tuore, nykyaikainen kaupunkikuvallinen ilme”, kertovat pääarkkitehdit Pasi Widgren ja Tuomas Helin.

Alueelle on suunniteltu myös ns. atrium koko alueen yhteiseksi kokoontumispaikaksi. Atrium avautuu uuden rakennettavan hotellin yhteisiin tiloihin sekä vanhan linja-autoaseman nykyisiin liiketiloihin. Pihakansien oleskelupihat on suunniteltu osaltaan aukeavan myös yhteiseen atriumtilaan.

”Kilpailun tuomaristo pisteytti laatupisteillä kaikki toisen vaiheen kolme finalistiehdokasta. Pisteytykseen vaikuttivat mm. ehdotuksen kaupunkikuva ja kauneus, monipuolinen keskustaan sopiva sisältö, ympäristötaideideat sekä asukkaiden ideoita hyödyntävä osallistamistapa. Lehdon Lohkot-ehdotelma oli kokonaisuudessaan vakuuttavin ja tyylikkäin, jossa oli otettu huomioon myös historiallisuus”, kertoo tuomariston puheenjohtaja Sari Rautio Hämeenlinnan kaupungilta.

Kaupunkilaiset pääsivät vaikuttamaan

Kaupunkilaiset pääsivät vaikuttamaan ja osallistumaan myös korttelialueen ratkaisuihin. Linja-autoaseman suunnittelu on osa isompaa ydinkeskustan laajentumista kohti Vanajavettä ns. Engelinrantaa.

”Lähemmäs 500 hämeenlinnalaista on ollut mukana kilpailuprosessissa. Satoja palautteita sekä asukkaiden ideoita on hyödynnetty kilpailuehdotuksissa. Kilpailijat olivat mukana myös erilaisissa asukastilaisuuksissa kuulemassa ideoita”, kertoo Rautio ja jatkaa:

”Asukkaiden ja rakennusliikkeen yhteistyö jatkuu edelleen. Kaupunkilaiset ja yritykset voivat antaa edelleen palautetta rakentajalle omista tarpeistaan ja näkemyksistään, ja näin kehittää suunnitelmaa yhdessä ennen virallista asemakaavaprosessia.”

Alue on arvioitu valmistuvan vuosina 2020-2021.

Lehto on Suomen nopeimmin kehittyvä rakennus- ja kiinteistöalan konserni. Toimimme neljällä palvelualueella: Asunnot, Toimitilat, Hyvinvointitilat ja Korjausrakentaminen. Olemme rakennusalan innovatiivinen uudistaja ja edelläkävijä. Talousohjattu toimintamallimme tehostaa rakentamisen tuottavuutta, varmistaa rakentamisen laadun sekä tuottaa asiakkaille merkittäviä aika- ja kustannushyötyjä. Työllistämme yhteensä noin 750 henkilöä ja vuoden 2016 liikevaihtomme oli 362 miljoonaa euroa. www.lehto.fi

Hämeenlinnan Hauholla sijaitsee Suomen väestöllinen keskipiste, Weberin piste. Helsingistä Hämeenlinnaan hurauttaa tunnissa, Tampereelta ja Lahdesta kolmessa vartissa. Kaupungin sijainti Suomen kasvukäytävän keskellä ja pääväylien varrella tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet elämiseen, yrittämiseen ja työhön vapaa-aikaa unohtamatta. www.hameenlinna.fi

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>