Viimeisimmät julkaisut

Lamorin dokumenttifilmi öljyvahinkojen puhdistusoperaatiosta Perun viidakossa

Perun kansallisen öljy-yhtiön Petroperun putkissa sattui tammikuussa kaksi öljyvuotoa maan pohjoisosissa. Onnettomuudet saastuttivat laajoja maa- ja vesialueita Amazonin sademetsässä. Öljyntorjuntatöihin osallistunut suomalainen Lamor Corporation on tehnyt puhdistusoperaatiosta kertovan dokumenttifilmin.

Porvoossa päämajaansa pitävä Lamor on maailman johtava toimija öljyntorjunnassa. Yhtiön tuotteista ja palveluista noin 95 prosenttia menee vientiin ja yrityksellä on toimintaa yli 90 maassa.Yhtiö johtaa lisäksi maailmanlaajuista öljyntorjunnan ammattilaisten verkostoa.

Strategisesti ympäri maailmaa sijoitettu henkilökunta ja laitteet mahdollistavat nopean reagoinnin onnettomuustilanteissa. Peruun Lamor on vienyt öljyntorjuntalaitteita 1990-luvulta asti, ja vuonna 2013 yritys perusti pääkaupunkiin Limaan tytäryhtiön Lamor Perun. Yhtiö on osallistunut öljynpuhdistustöihin Pohjois-Perun sademetsissä aiemminkin, sillä Petroperun putkissa tapahtui samalla alueella laaja vuoto jo vuonna 2014.

Lamorin ratkaisuihin kuuluvat hätäsuunnittelu, riskien arviointi, laitehuolto ja koulutus. Yritys kehittää ja valmistaa parasta käytettävissä olevaa tekniikkaa öljyntorjuntalaitteille ja -palveluille. Lamorin öljyntorjuntalaitteita ja öljynkeräysratkaisuja käytetään maaöljyvahinkojen puhdistamisessa, satama- ja meripalveluissa, rantojen puhdistamisessa, avomeren öljyntorjunnassa ja pelastustoimenpiteissä. Yhtiö on osallistunut öljynkeräys- ja puhdistustöihin niin merenpinnan alla, arktisissa oloissa, aavikoilla ja viidakoissa.

Eri puolilla maailmaa tapahtuu öljyvuotoja päivittäin. Useimmiten kyse on pienemmistä onnettomuuksista, jotka saadaan rajattua ja puhdistettua suhteellisen nopeasti. Sen sijaan suuremmissa onnettomuuksissa öljynpuhdistustyö saattaa kestää vuosia.

Lamor Corporation perustettiin vuonna 1982 ja yrityksen pääkonttori sijaitsee Porvoossa. Tytäryhtiöitä on yhdeksässä maassa: Brasiliassa, Ecuadorissa, Isossa Britanniassa, Kiinassa, Omanissa, Perussa, Turkissa, Venäjällä ja Yhdysvalloissa.


Lamor on sitoutunut öljyntorjunta-, keräys- ja puhdistustoimintoihin ympäri maailman. Tarjoamme välitöntä osaamista paikan päällä toteuttaaksemme ratkaisuja, jotka suojaavat ympäristöä ja ekojärjestelmiämme. Laaja tietämyksemme ja kokemuksemme yhdistettynä teknologisesti edistyneiden öljynpuhdistuslaitteistojen investointiin on tae menestymiseemme kaikissa tilanteissa ja sääolosuhteissa.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>