Viimeisimmät julkaisut

Kymmenelle Varman toimistokiinteistölle BREEAM-ympäristösertifikaatti

varma_logoKymmenen Varman omistamaa toimistokiinteistöä on saanut BREEAM In-Use -ympäristösertifikaatin. Kaikki sertifioidut kiinteistöt sijaitsevat Helsingissä.

BREEAM* on rakennusten ja rakennushankkeiden ympäristöluokitus, jonka avulla kiinteistöjen vastuullisuutta voidaan arvioida yhtenäisillä menetelmillä. Vastuullisuusluokituksessa ovat tarkastelussa mm. energiatehokkuusjärjestelmät, jätteiden lajittelu- ja kierrätysmahdollisuudet sekä sijainti, eli onko kohde hyvien joukkoliikennereittien varrella ja miten pyöräilyä tuetaan esimerkiksi tilaratkaisuissa.

– Sertifiointi on mielestämme hyvä tapa kehittää kiinteistökohteitamme ympäristöystävällisemmiksi, sanoo Varman kiinteistöistä vastaava sijoitusjohtaja Ilkka Tomperi.

Varman ilmastopolitiikassa on linjattu, että yhtiön merkittävimmät rakennukset sertifioidaan pääsääntöisesti BREEAM-ympäristöluokituksen mukaisesti vuoteen 2025 mennessä. Tavoitteena on saavuttaa vähintään Good tai Very Good -luokka.

– Jos joku kiinteistöistämme jää tavoiteluokituksen alle, tiedämme, että kohteessa on kehittämisen paikka. Saatua luokitusta on mahdollisuus parantaa uudelleenarvioinnissa kolmen vuoden päästä sertifioinnista, Tomperi kertoo.

Keväällä 2016 Varman kiinteistöistä sertifioitiin jo kaksi kohdetta. Nyt sertifikaatti on myönnetty seuraaville kiinteistöille, joista yksi on Varman oma pääkonttori Salmisaaressa.

Fredrikinkatu 42, Helsinki (Good)
John Stenbergin ranta 2, Helsinki (Good)
Lapinlahdenkatu 1 A-B, Helsinki (Good)
Lapinlahdenkatu 1 C, Helsinki (Very Good)
Hiilipiha, Salmisaari, Helsinki (Very Good)
Hiiliranta (Varman pääkonttori), Salmisaari, Helsinki (Very Good)
Itälahdenkatu 15–17, Helsinki (Good)
Ratavartijankatu 5, Helsinki (Good)
Suolakivenkatu 1, Helsinki (Good)
Valimotie 9–11, Helsinki (Good)

* Building Research Establishment’s Environmental Assessment Method


Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma on Suomen vakavaraisin työeläkeyhtiö ja suurin yksityinen sijoittaja. Yhtiö vastaa yksityisellä sektorilla noin 860 000 henkilön työeläketurvasta. Vuonna 2015 Varman maksutulo oli 4,6 miljardia euroa, ja yhtiö maksoi eläkkeitä 5,2 miljardia euroa. Varman sijoitusten arvo oli syyskuun 2016 lopussa 42,4 miljardia euroa. www.varma.fi

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>