Viimeisimmät julkaisut

Kuusi arkkitehtitoimistoa kilpailee rakennushankkeen suunnittelusta Kiinaan

Suomalaiset finalistit valittu Kiinan Nanjingiin suunniteltavaan mittavan rakennushankkeen arkkitehtikilpailuun ’Nanjing Sino-Finnish Center Architecture Design Competition’

Finpron johtaman Beautiful Beijing -kasvuohjelman (BB) liiketoimintaseminaarin yhteydessä tiistaina 6. syyskuuta julkistettiin Nanjing Sino-Finnish Center Architecture Design Competition -finalistit.

Kuusi jatkoon valittua arkkitehtitoimistoa ovat:

  • ALA Architects
  • Arkkitehtitoimisto Helin & CO
  • K2S + JKMM Consortium
  • PES arkkitehdit Oy
  • Sanaksenaho arkkitehdit Oy
  • Tengbom Eriksson arkkitehdit Oy

Finpron johtama Beautifull Beijing – Team Finland -kasvuohjelma avaa ovia Kiinassa; arkkitehtikilpailu on laatuaan ensimmäinen Kiinassa toteutettu kilpailu, johon kutsuttiin ainoastaan suomalaisia toimistoja. Kilpailun kohteena on Sanomataloa 3.5 kertaa suurempi rakennuskokonaisuus Nanjingissa.

Kuva: Tengbom Eriksson Arkkitehdit - Nanjing Yard Day

Kuva: Tengbom Eriksson Arkkitehdit – Nanjing Yard Day

Nanjingin 120 000 neliömetrin rakennushanke ja siihen liittyvä arkkitehtikilpailu

Kiinan Nanjingiin ollaan rakentamassa suurta rakennuskokonaisuutta, johon tulee muun muassa suomalais-kiinalainen kestävän teknologian keskus ja näyttely, johon voidaan tuoda esille suomalaista osaamista. Hankkeeseen liittyy Nanjingin kaupungin järjestämä arkkitehtuurikilpailu. Beautiful Beijing -kasvuohjelman aloitteesta arkkitehtikilpailuun kutsuttiin vain suomalaisia arkkitehtitoimistoja. Arkkitehtikilpailun lopullinen voittaja julistetaan Nanjingissa 19.9.  Kilpailun palkintojen kokonaissumma on yhteensä miljoona euroa, joka jaetaan kuuden loppukilpailijan kesken.

Finpron Beautiful Beijing -liiketoimintaseminaarissa julkistettiin myös Air0-yhtiön solmima merkittävä sopimus sisäilmanpuhdistusalalla

Suomalainen CleanTech-yritys, Air0 Oy ja Beijing Residence Science and Technology Development Co., LTD (BRSTD) ovat allekirjoittaneet jakelusopimuksen Air0 Pro -sisäilmanpuhdistimien myynnistä Kiinaan. Sopimus pitää sisällään ensimmäisen toimitustilauksen, joka on arvoltaan satoja tuhansia euroja. “Etsimme reilun kahden vuoden ajan jakelijaa Kiinasta ja olemme ylpeitä sopimuksesta BRSTD:n kanssa, sillä sen avasi heti kaupankäynnin ja osoittaa, että laadun, teknologisen etumatkan ja designin avulla voi päästä Kiinan kilpailluille markkinoille”, kiteyttää start up yritys Air0:n toimitusjohtaja Valle Kulmala.Kulmala on tyytyväinen Beautiful Beijing -kasvuohjelmaan, sillä Air0 tapasi nykyisen sopimuskumppaninsa  BB:n järjestämässä tapahtumassa Kiinassa.

Haluatko lisää tietoa Suomen hienoimmista hankkeista?

Beautiful Beijing -liiketoimintaseminaari

Beautiful Beijing-liiketoimintaseminaari6.9. käsitteli laajasti Kiinan taloutta ja kauppaa. Suomalaisyritysten edustajat kertoivat tilaisuudessa kokemuksistaan Kiinan markkinoilla. Tilaisuudessa avattiin myös cleantech-viennin mahdollisuuksia Kiinassa. Yhtenä esimerkkinä on Pekingin talviolympialaiset 2022, jotka ovat käynnistäneet  Kiinassa  jääkiekkobuumin ja noin 500-1000 jäähallin rakennustarpeen. Tämä avaa suuria mahdollisuuksia suomalaiselle rakennusosaamiselle ja ympäristöystävälliselle teknologialle esimerkiksi energiatehokkaille ratkaisuille, ympäristöystävällisille kylmäaineille ja sisäilmanpuhdistuslaitteille.


Työ- ja elinkeinoministeriön rahoittama ja Finpron johtama Team Finland -kasvuohjelma Beautiful Beijing avaa markkinoita ja uusia liiketoimintamahdollisuuksia suomalaisille yrityksille Kiinassa. Beautiful Beijing -kasvuohjelma tarjoaa yrityksille konkreettisia työkaluja tärkeiden suhteiden luomiseen ja viennin kasvuun.  Tavoitteena on kasvattaa ohjelmassa mukana olevien yritysten liikevaihtoa ja vientiä Kiinaan sekä luoda uusia työpaikkoja Suomeen yhdessä Team Finland toimijoiden kanssa.

Finpro auttaa suomalaisia pk-yrityksiä kansainvälistymään, hankkii Suomeen lisää ulkomaisia investointeja ja kasvattaa ulkomaisten matkailijoiden virtaa Suomeen. Tehtävämme on tuoda kasvua Suomeen. Finprossa työskentelee noin 240 asiantuntijaa 37 toimipisteessä yli 30 eri maassa. Finpro hallinnoi useita Team Finland -kasvuohjelmia kuten puhtaan teknologian Cleantech Finland, Future Learning Finland ja FinlandCare.

Finpron muodostavat Export Finland, Visit Finland ja Invest in Finland. Olemme keskeinen toimija Team Finland -verkostossa. www.finpro.fi

Finpro – kasvua Suomeen

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>