Viimeisimmät julkaisut

Kuusamo saa uuden poliisiaseman

Senaatti-kiinteistöt rakentaa uuden poliisiaseman Kuusamon keskustan
läheisyyteen Rajavartiolaitoksen alueelle. Poliisitalokonseptin mukaan rakennettava poliisiasema vastaa poliisin nykyistä tilantarvetta sekä mahdollistaa tulevaisuuden tilamuutokset. Uuden poliisiaseman on tarkoitus avata ovensa 1.1.2023.

Kuva: Senaatti-kiinteistöt

Uuden poliisiaseman rakentaminen alkaa alustavan aikataulun mukaan kesällä 2021 ja urakoitsija valitaan keväällä.Vuokrasopimukselle on saatu valtioneuvoston raha-asiainvaliokunnan puolto.

Hanke toteutetaan poliisin ja Senaatin yhteistyöllä laatiman poliisitalokonseptin mukaan, ja siinä hyödynnetään erityisestipienemmille poliisiasemille suunniteltua modulaarista poliisitalomallia.Uudet tilat mahdollistavat joustavasti tilojen muutokset tulevaisuudessa esimerkiksi työntekijöiden määrän lisääntyessä nykyisestä noin 40 työntekijästä. Työtiloissa on hyödynnetty osin monitilamallia. Lisäksi Kuusamoon tulee ampumarata, ja vapautensa menettäneille rakennetaan moduuliputkat, jotka ovat siirrettäviä.

Uusi poliisiasema sijoittuu Rajavartiolaitoksen toimintojen läheisyyteen, jonka myötä saavutetaan synergiaetuja koulutus- ja kalustoyhteistyöstä, ampumaradan käytöstä, yhteispartioinnin järjestelyistä ja yhteisistä turvallisuusvaatimuksista alueella. Lisäksi aluetta kehitetään rakentamalla uusi tieliittymä, josta poliisi pääsee helpommin ja turvallisemmin lähtemään liikkeelle hälytystehtäviin. Alueelta on myös hyvä yhteys keskustaan ja Rukan matkailukeskukseen.

Uuden poliisiaseman on suunnitellut Arkkitehtitoimisto Uki-Arkkitehdit Oy.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>