Viimeisimmät julkaisut

Kuopion Puijolle 7000 neliön monitoimikeskus

Puijo Areena Oy on saanut rakennusluvan Kuopion Puijolle suunnitellulle yksityiselle monitoimiareenalle. Alueelle on tarkoitus rakentaa 7000 neliön muunneltava liikunta-, tapahtuma- ja matkailukeskus oheispalveluineen. Areenan kustannusarvio on 10 miljoonaa euroa.

Puijo Areenasta tehdään investointipäätös kevään 2018 aikana, jonka jälkeen käynnistyy välittömästi esirakentaminen. Areenan on määrä valmistua syksyllä 2019.

Areenan sisääntulokerrokseen sijoittuu yksi 2000 neliön kokoinen ja 11 metriä korkea liikuntasali sekä 820 neliön kiinteä telinevoimistelusali ja urheilijoiden kuntosali. Liikuntasali voidaan jakaa kahteen 20×40 metrin kokoiseen salibandykenttään tai useampaan pienempään tilaan.

Toisessa kerroksessa on aulatilat ja kahvio, ryhmäliikuntatilat, juoksusuora sekä 16 hengen kabinetti. Telinevoimistelusalin yläpuolella kolmannessa kerroksessa sijaitsee 850 neliön sali kamppailulajeille. Tässä kerroksessa on varaus myös toimistotiloille.

”Tavoitteena on rakentaa monitoimiareena, jonka suunnittelussa käytetään kaikki paras mahdollinen liikuntapaikkarakentamisen tietotaito. Suunnitteluvaiheessa kuunneltiin tarkasti urheiluseuroja, valmentajia ja urheilun olosuhdeasiantuntijoilta. Alusta alkaen suunnittelussa ovat olleet mukana tulevat myös ankkurivuokralaiset. Näiden edustamia lajeja ovat lentopallo, salibandy, teline- ja joukkuevoimistelu sekä kamppailulajit, kertoo Puijo Areenan toimitusjohtaja Antti Pakkala.

”Puijo Areenan suunnittelussa monikäyttöisyys ja muunneltavuus olivat kaiken lähtökohta. Monitoimiareena soveltuu useille lajeille ja eri kokoisille tapahtumille. Halusimme panostaa myös yleisön viihtyvyyteen. Yleisöaula ja koko areenan kiertävä parvi ovat keskeisiä ratkaisuja. Parvelta on helppo seurata liikuntasalin ja telinevoimistelusalin tapahtumia”, hankkeen arkkitehti Jukka Siren Siren Arkkitehdit Oy:stä sanoo.

”Kaupunki haluaa hyvin määrätietoisesti saada Puijon urheilualueen kuntoon. Tavoite ja samalla lupaus on toteuttaa Puijon urheilulaakso tämän valtuustokauden aikana eli vuoteen 2020 mennessä. Meillä on mahdollisuus hakea isoja tapahtumia Puijolle sen jälkeen kun alue saadaan valmiiksi”, toteaa apulaiskaupunginjohtaja Pekka Vähäkangas.

www.puijoareena.fi

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>