Viimeisimmät julkaisut

Kultaranta Resort

Skandinaavista arkkitehtuuria Naantalissa

Naantalissa sijaitsevan Kultaranta Resortin golf-viheriöt ovat taas kohta uuden kauden alussa ja valmiina ottamaan pelaajansa vastaan. 18-reikäistä kenttää ympäröivä maisema on kokenut runsaslumisen talven aikana muutoksia. Kultaranta Resortin alueelle on nousemassa yhteensä 60 ympärivuotista asuntoa ja 100 vapaa-ajan asuntoa. Urakka on ollut tekijöilleen kova, mutta valmistunutta on ilo katsella.

Kultaranta Resort

Naantali Kultaranta Resortin 200 hehtaarin suuruiselle tontille on vuodesta 2007 asti rakennettu määrätietoisesti kokonaisuutta, joka tarjoaa golf-kentän lisäksi kaikki tarvittavat mukavuudet ravintoloineen pelaajien huolettomien pelikierrosten takaamiseksi sekä ympärivuotisia liikunta- ja hyvinvointipalveluita. Alueen modernin Klubi-rakennuksen lisäksi miljööseen kuuluvat erilaisiin tilaisuuksiin vuokrattavana olevat Lampola ja Kivinavetta sekä päärakennus, jotka kaikki edustavat alueen alkuperäistä rakennuskantaa. Uusimpina tänä keväänä valmistuvina kohteina ovat merelliseen ympäristöön valmistuvat vapaa-ajan asunnot sekä vakituiseen asumiseen tarkoitetut paritalot. Kaikki alueen palvelurakennukset ja asunnot lämmitetään joko maalämmöllä tai ilmalämpöpumpuilla.

Kultaranta Resort

Kokonaisuudesta vastaa toimitusjohtaja Pekka Jokisuu Kultaranta Golf Oy Naantalista. Sisustussuunnittelijana projektissa on alusta asti toiminut Satu Keränen, jonka käden jälki näkyy jo alueelle aikaisemmin valmistuneissa yleisissä tiloissa ja hotellihuoneissa. Nyt työn alla ovat vapaa-ajan huoneistot ja muutama ympärivuotisista asunnoista.

– Tärkeintä alueen suunnittelussa on ollut se, että Kultaranta Resortista tulee yhtenäinen kokonaisuus. Olemme käyttäneet kaikissa projekteissamme samaa suunnittelijaa, arkkitehtitoimisto Schaumannia, joten eri alueet ovat toteutuneet hyvin linjassa keskenään. Satu on suunnittelijana huolehtinut siitä, että sisätilat toimivat kokonaisuutena ja vastaavat laatuvaatimuksiamme, toimitusjohtaja Pekka Jokisuu kertoo.

Kokonaisuus kuvastaa selkeää skandinaavista arkkitehtuuria, jossa maisema on hyvin osana kokonaisuutta. Kaikista asunnoista ja vapaa-ajanhuoneistosta on näkymät viheriöille tai merelle päin.

– Jouduimme paikoittain täyttämään maata kolmesta viiteen metriin, jotta saimme taattua kaikkiin asuntoihin esteettömät näkymät.

Kastelli-paritaloissa asuntojen pohja on suunniteltu niin, että asukkaat pystyvät muokkaamaan sitä omien tarpeidensa ja toiveidensa mukaiseksi. Vapaa-ajan huoneistot ovat Honkatalojen Plushuviloiden mallistoa, ja muokkautuvat omistajiensa käsissä yksilöllisiksi kokonaisuuksiksi.

– Asunnoissa on nähtävillä paljonkin variaatioita asukkaiden toiminnallisista tarpeista ja toiveista riippuen. Arkkitehtitoimisto määritteli asuntojen pohjamallin aikanaan niin, että tulevat asukkaat pystyvät niitä helposti muokkaamaan mieleisikseen.

Kultaranta Resort

Mustavalkoinen kodikkuus

Sisustussuunnittelija Satu Keräsen Kultaranta Resortin alueelle juuri valmistunut asunto on toiminut kevään ajan malliasuntona muille alueelta asuntoa ostaville. 165-neliöinen talo huokuu valoa ja kodikasta avaruutta. Näkymä olohuoneesta aukeaa 130-neliöisen terassin ohi golf-kentälle. Värimaailmaksi Satu valitsi kotiinsa mustavalkoisen. Idea lähti keittiöön valituista musta-pintaisista ovista.

– Ihastuin Puustellin valikoimasta löydettyyn mustaan harjattuun mäntyoveen, jonka pinta oli rikottu ja maalattu mattaiseksi. Koska keittiö on avotilassa hyvin hallitseva, jatkoin mustavalkoista väritystä muuallakin tilassa. Huoneen pehmeisiin pintoihin kiinnitin erityistä huomiota. Formverkin Kenneth Wikströmin suunnittelema tummanharmaan sohvan pinta ja olohuoneen mustasta matosta esiin nousevat pallot pääsevät hyvin oikeuksiinsa, kun värimaailma on pidetty yksinkertaisena, Satu Keränen kertoo.

Lattiapinnaksi on valittu Timberwisen Arctic White -lankkuparketti ja takan edustalle sekä eteiseen tumma Laattapisteen laatoitus. Tumma laatoitus jatkuu myös kodinhoitohuoneen kautta kylpyhuoneeseen ja saunatiloihin.

– Patricia Urquiolan suunnittelema laatta toimii eteisessä mahtavasti, kun tilaan tulee valoa molemmista ulko-ovista niin terassilta kuin sisäänkäynnistä. Valoisuus onkin tämän asunnon sydän, ja siihen on kiinnitetty erityistä huomiota. Lattiasta kattoon ulottuvien ikkunoiden lisäksi myös ovipinnat ovat lasia, Satu kertoo.

Mustavalkoinen värimaailma jatkuu läpi asunnon. Sekä lasten että Sadun makuuhuoneen perusvärityksenä on mustan, valkoisen ja harmaan eri sävyt, mutta piristeiksi on haettu muun muassa limeä.

– Valitsin oman makuuhuoneeni tapetiksi mustapohjaisen Nina Campbellin perhos-tapetin, jossa lentelevät värikkäät perhoset väriä tuomassa. Toiseen lasten huoneista valitsin graafisen pallokuvioisen tapetin, jonka pyöreät muodot jatkuvat Eero Aarnion Puppy-penkin muodoissa. Väripilkkuja lastenhuoneisiin lisäsin muun muassa eriväristen Fatboy-tuolien muodossa.

Kylpyhuone ja saunatilat ovat oma taidonnäytteensä. Tumma katto ja lattia, vaaleat laatoitetut seinät sekä mustaa lähestyvät saunan lauteet luovat toimivan kokonaisuuden. Kalusteet on tehty puusepän käsityönä ja ammeeksi on valittu kierrätetystä muovista tehty Ulla Koskisen suunnittelema Durat-amme.

Kultaranta Resort

Suunnittelemalla kodille sielu

Oman asuntonsa lisäksi Satu työstää alueelle valmistuvia vapaa-ajanhuoneistoja.

– Suurin työ on ollut kustannustehokkaiden, mutta laadukkaiden pintaratkaisuiden ja kiinteiden kalusteiden valinnassa. Näin ison projektin toteutumisen edellytys on toimivat yhteistyökumppanisuhteet. Yhteistyökumppaniemme asiantuntemus ja ammattitaito on ollut projektissamme kullanarvoista, Satu kertoo.

Satu tarjoaa osaamistaan mielellään myös muille alueelta asunnon tai huoneiston ostaville.

– Autan mielelläni sisustussuunnittelun lisäksi esimerkiksi juuri kiinteiden kalusteiden valinnassa ja eri vaihtoehtojen kartoittamisessa. Minulla on tuntemus näiden asuntojen pohjaratkaisuja parhaiten tukevista vaihtoehdoista. Pystyn suoraan myös ehdottamaan parhaat yhteistyökumppaneidemme tarjoamat ratkaisut. He tuntevat asuntojen koot, pohjapiirustukset, haasteet ja mahdollisuudet, ja pystyvät tarjoamaan eri vaihtoehtoja hyvinkin nopeasti, Satu kertoo.

Useaa rakennusprojektia lähietäisyydeltä seuranneena Satu harmittelee yhtä asiaa.

– Usein ihmiset käyttävät resurssinsa loppuun jo rakennusvaiheessa, ja varsinaiselle sisustamiselle ei jää enää rahallisia tai henkisiä varoja. Suunnittelijana näen sen juuri tärkeimpänä hetkenä; hetkenä, jolloin kodin sielu rakentuu. Sisustaminen pitäisikin oppia ottamaan osaksi koko projektia, eikä ajatella niin, että koti on valmis sitten kun pinnat on viimeistelty.

Kultaranta Resort ei suinkaan ole vielä valmis. Kesään 2012 mennessä nykyinen satama laajenee 142-paikkaiseksi täyden palvelun pienvenesatamaksi monipuolisine laadukkaine vierasvenesatamapalveluineen. Samalla Kultaranta Marinan merelliseen viihtymiskeitaaseen valmistuu uimaranta-alue sekä merellistä ympäristöstä inspiraationsa saaneita vapaa-ajanhuoneistoja.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>