Viimeisimmät julkaisut

Kultainen ympäristösertifikaatti iQ One -lattialle!

iQ One on maailman ensimmäinen Cradle to Cradle® -kultasertifikaatin saanut muovilattia. Se on ihanteellinen valinta julkisiin tiloihin, joissa lattialta vaaditaan poikkeuksellista kestävyyttä, toimivuutta sekä hyviä käyttö- ja ympäristöominaisuuksia. Lattiassa ei ole PVC:tä eikä muovin pehmittimiä.

Tarkett on kehittänyt aivan uudentyyppisen homogeenisen muovilattian ilman, että iQ-lattioiden ainutlaatuisista ominaisuuksista olisi tarvinnut tinkiä. iQ One on maailman ensimmäinen muovilattia, jolle on myönnetty Cradle to Cradle Products Innovation Instituten* kultatason sertifikaatti. Cradle to Cradle on tuotteiden ympäristö- ja hyvinvointivaikutuksia arvioiva järjestelmä, jolla on erittäin tiukat kriteerit.

”Mahtavaa, että iQ One sai Cradle to Cradle-tunnustuksen kierrätyksen ja ympäristön hyvinvoinnin huomioimisesta. Se osoittaa, että ympäristövastuu voi hyvin olla osa tuotteen laadukasta suunnittelua ja toimivuutta. Olemme tästä hyvin ylpeitä”, kertoo Dag Duberg, Tarkett Nordicin kestävän kehityksen johtaja.

Vietämme nykyään keskimäärin 90 % ajastamme sisällä. Siksi Tarkett on keskittynyt etsimään kestävän kehityksen lattiaratkaisuja, jotka sekä suojelevat ympäristöä että parantavat ihmisten elämänlaatua ja terveyttä sisätiloissa. Samalla lattianpäällysteiden on myös täytettävä muotoilulle ja toiminnallisuudelle asetetut korkeat kriteerit. Lähtökohtana toimii kiertotalous, jossa resursseja kierrätetään ja käytetään uudelleen jatkuvasti siten, että tämän päivän tuotteet ovat huomisen raaka-ainetta. Tutustu lähemmin Tarkettin ympäristötyöhön osoitteessa: tarkett.fi

*Cradle to Cradle Products Innovation Institute on riippumaton, tuotteiden ympäristövaikutuksia arvioiva sertifiointijärjestelmä. Arviointi perustuu viiteen alueeseen: materialit, niiden kierrätys, uusiutuva energia, vesi ja sosiaalinen vastuu.

tarkett_iq”Monet ympäristösertifikaatit keskittyvät ainoastaan tuotteiden kemialliseen sisältöön. Cradle to Cradle sen sijaan huomioi myös kierrätyksen, luonnonvarojen kulutuksen ja sosiaalisen vastuun. Siksi se sopii hyvin meidän kestävän kehityksen periaatteisiimme”, sanoo Dag Duberg.
iQ One valmistetaan Ruotsissa ja sen koostumus on sekoitus termoplastisia polymeerejä, ilman PVC:tä tai muovin pehmittimiä. Taipuisa lattia on helppo asentaa ja se on hyväksytty käytettäväksi märkätiloissa. iQ One -lattia voidaan hoitaa ilman vahaa tai hoito-aineita, ja sen pinta palautuu uudenveroiseksi kuivakiillotuksen avulla. iQ One -lattian erinomainen toimivuus, hyvät ympäristöominaisuudet ja markkinoiden alhaisimmat elinkaarikustannukset tekevät siitä optimaalisen valinnan koulujen ja sairaaloiden kaltaisiin kovan kulutuksen tiloihin. iQ One -lattiasta on saatavana 38 eri väriä ja kolme suuntavapaata kuosia.

  • ftalaatiton
  • alhaiset VOC-päästöt (haihtuvat orgaaniset yhdisteet)
  • 100 % kierrätyskelpoinen
  • ei biosidejä
  • ei PVC:tä
  • VT-märkätilahyväksyntä
  • Cradle to Cradle® -kultainen ympäristömerkintä

Tarkett

Tarkett on valmistanut lattioita Pohjoismaissa vuodesta 1886 lähtien ja tarjoaa nykyään lattian- ja seinänpäällysteitä koteihin sekä kokonaisratkaisuja julkisiin tiloihin. Tarkettilla on laaja valikoima puu-, muovi-, laminaatti-, linoleumi- ja tekstiililattioita, märkätilojen lattian- ja seinäpäällysteitä sekä sisätilojen urheilulattioita. Noin 12 000 henkilöä yli 100 maassa työllistävällä Tarkettilla on 34 tuotantolaitosta, ja yritys on yksi maailman suurimmista lattiavalmistajista. Vuonna 2015 Tarkettin liikevaihto oli 2,7 miljardia euroa, ja yritys myy joka päivä noin 1,3 miljoonaa neliömetriä lattiaa. Tarkett haluaa edistää pitkäjänteistä kestävää kehitystä kiertotalouden periaatteita noudattaen. Yritys on noteerattu vuodesta 2013 Pariisin Euronextissä. Lisätietoja: tarkett.fi

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>