Viimeisimmät julkaisut

KPA Unicon toimittaa biovoimalan Kroatiaan

Energostatik d.o.o ja KPA Unicon ovat allekirjoittaneet sopimuksen Unicon Altius 5 MWe biomassavoimalaitoksen toimituksesta Grubišno Poljeen, Kroatiaan

Kuva: Peruskiven-muuraustilaisuudesta/KPA Unicon

Laitos tulee tuottamaan sähköenergiaa paikalliseen sähköverkkoon ja lämpöä läheiselle puunjalostuslaitokselle. Polttoaineena voimalaitos käyttää puubiomassaa. Laitos luovutetaan asiakkaalle syksyllä 2018. Projektin kehittäjänä on ranskalainen Akuo Energy.
KPA Unicon toimittaa voimalaitoksen EPC-toimituksena avaimet käteen -periaatteella. Toimitus sisältää suunnittelun, maanrakennus- ja perustustyöt, rakennuksen, teräsrakenteet, voimalaitoksen kaikki pää- ja prosessilaitteet, asennustyöt, käyttöönoton sekä koulutuksen käyttöhenkilökunnalle. Toimitukseen sisältyy myös edistyksellinen PlantSys-järjestelmä, joka mahdollistaa laitoksen monipuolisen operoinnin, valvonnan ja etätuen. Osapuolet ovat sopineet myös 14 vuoden käyttö- ja huoltosopimuksesta.

 

Laitoksen suunnittelu perustuu KPA Unicon Oy:n Biograte -polttotekniikkaan. Unicon Biograte on todistettu ja luotettava arinapolttoteknologia, jolla on yli 100 toimitusta.”KPA Uniconin bioenergiaratkaisut kattavat useita eri polttoteknologioita ja palveluja. Akuo Energy päätyi valinnassaan KPA Uniconin asiakaslähtöiseen toimintatapaan ja vakioituun polttotekniseen ratkaisuun. Akuo Energy halusi myös, että otamme vastuun laitoksen vastuullisesta operoinnista ja kunnossapidosta. Olemme erittäin tyytyväisiä Akuo Energyn osoittamaan luottamukseen ja näemme tässä hankkeessa useita kansainvälisen strategiaamme mukaisia tavoitteita”, toteaa KPA Uniconin energialiiketoiminnan johtaja Kari Liukko.
“Projektin kehittäjänä Akuo Energialle on ollut ratkaisevan tärkeää valita EPC-kumppani, joka voi tukea projektin kehittämistä taloudellisesti kannattavalla teknologialla, laitoksen suorituskyvyllä ja projektin täytäntöönpanokyvyllä. Arvostamme KPA Uniconin asiakaslähtöisiä ratkaisuja ja toimintatapoja. Voimalaitoksen toimituksen lisäksi halusimme varmistaa laitoksen pitkäaikaisen toiminnan KPA Uniconin käyttö- ja kunnossapitokyvyn avulla “, sanoo Emil Bakic, johtaja, Akuo Energy MED.
Voimalaitoksen rakennustyöt on aloitettu joulukuussa 2016. Peruskiven muurausta juhlittiin näyttävästi Grubišno Poljessa 19.5.2017. Paikalla oli paikallisia valtionhallinnon, paikallishallinnon ja Suomen suurlähetystön edustajia. KPA Uniconin edustajina tilaisuudessa olivat hallituksen puheenjohtaja Pekka Kovanen ja avainasiakkuuspäällikkö Arttu Laitinen.
Akuo Energy on ranskalainen johtavassa asemassa oleva itsenäinen uusiutuvan energian tuottaja. Akuo Energy toimii koko arvoketjussa, mukaan lukien energiaprojektien kehittäminen, rahoitus, rakentaminen ja toiminta. Vuoden 2016 loppuun mennessä Akuo Energy oli investoinut 1,9 miljardia US dollaria kokonaiskapasiteettinaan 960 MW toiminnassa ja rakenteilla, sekä yli 2 GW kehityshankkeissa. Energostatik d.o.o. on Akuo Energyn projektiyhtiö Kroatiassa.
KPA Unicon tuottaa vastuullisia energiapalveluita tehokkaaseen energiantuotantoon. Yritys on erikoistunut kattila- ja voimalaitosprojekteihin. Ratkaisuissa hyödynnetään vastuullisesti sekä biomassaa että fossiilisia polttoaineita. KPA Unicon tarjoaa myös käyttö- ja huoltopalveluita sekä vastaa teknisestä tuesta laitosten koko elinkaaren ajan. KPA Uniconin pääkonttori sijaitsee Pieksämäellä. Yritys työllistää 250 energia-alan ammattilaista.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>