Viimeisimmät julkaisut

KPA Unicon toimittaa biomassakattilan Olville Iisalmeen

Olvi Oyj ja KPA Unicon Oy ovat sopineet biomassatoimisen Unicon Biograte 4,5 MWth höyrykattilaitoksen toimituksesta Iisalmeen

Kuva: KPA Unicon Olvi Unicon Biograte

Laitos käyttää polttoaineena paikallisia puunjalostuksen sivutuotteita, pääasiassa kuorta, purua ja haketta.
Laitoksen tuottama höyry ja lämpö käytetään Olvin Iisalmen tehtaan tuotantoprosesseissa. Laitos luovutetaan asiakkaalle Tammikuussa 2018.

 
Toimitus on avaimet käteen –toimitus sisältäen myös huoltosopimuksen, joka takaa KPA Uniconin arvojen mukaisen vastuullisen energiaratkaisun, joka mahdollistaa kotimaisen, uusiutuvan polttoaineen käytön korkealla hyötysuhteella ja käytettävyydellä.
Laitoksen ylä-savolaisuusaste tulee olemaan erityisen korkea. Uusi energiantuotantoyksikkö valmistetaan KPA Uniconin Kiuruveden yksikön energia-ammattilaisten toimesta. Laitos toimitetaan moduuleina kohteeseen mahdollistaen korkean esivalmistusasteen ja laatutason. Toimitus kattaa myös KPA Uniconin kehittämän PlantSys –järjestelmän, joka mahdollistaa energiantuotantolaitoksen etäkäytön ja nykyaikaiset mobiilit laitossovellukset. Laitoksen varustuksessa on lisäksi Unicon Condenser –savukaasupesuri, joka puhdistaa savukaasut erittäin tarkasti ja ottaa talteen savukaasujen hukkalämmön.

 
”Olvi on iloinen ja ylpeä voidessaan kertoa, että jatkossa Iisalmen tuotantolaitoksen tarvitsema energia tuotetaan paikallisella uusiutuvalla polttoaineella. Vastuullisuudella ja ympäristöarvoilla on Olvilla suuri painoarvo ja nyt toteutettava energiainvestointi tukee näitä arvoja luonnollisella tavalla. Lisäarvoa syntyy myös siitä, että investointi toteutetaan paikallisin voimin ja hyödyntäen ylä-savolaista energia-alan huippuosaamista, jonka yhteistyökumppani KPA Unicon Oy hankkeseen tuo”, sanoo Olvi Oyj:n tuotantojohtaja Lauri Multanen.
”Meille on kunnia-asia päästä toimittamaan Olvin uusi höyrykattilalaitos. Arvostamme Olvin perinteitä, arvomaailmaa ja pitkäjänteistä toimintaa. Tämän projektin ja palvelusopimuksen hienona mausteena on vielä lisäksi ylä-savolaisten toimijoiden yhteistyö ja tieto siitä, että saamme tämän projektin myötä olla tukemassa Olvin hienojen tuotteiden valmistusprosessia”, kertoo KPA Uniconin projektipäällikkö Jussi Räty.

 

 
Olvi Oyj
Olvi Oyj on Olvi-konsernin emoyhtiö. Olvin panimo sijaitsee Suomessa Iisalmessa. Lisäksi Olvilla on tytäryhtiöt Virossa, Latviassa, Liettuassa ja Valko-Venäjällä. Olvi on ainoa itsenäisenä suomalaisena 1800-luvulta säilynyt panimo, joka on valmistanut juomia jo vuodesta 1878. Kokonaistuotanto vuonna 2016 oli 178,0 miljoonaa litraa ja liikevaihto 2016 MEUR 118,9. Työntekijöitä keskimäärin 329.

 
KPA Unicon
KPA Unicon tarjoaa ratkaisuja energian tehokkaaseen tuotantoon. Yritys on erikoistunut kattila- ja voimalaitosprojekteihin. Ratkaisuillamme on mahdollisuus käyttää kokonaistaloudellisesti biopolttoaineita, kierrätypolttoaineita ja fossiilisia polttoaineita kestävällä tavalla. KPA Unicon voi myös vastata laitoksen käytöstä ja huollosta ja tukea asiakasta koko laitoksen elinkaaren ajan. KPA Uniconin pääkonttori sijaitsee Pieksämällä ja tehtaat Kiuruvedellä ja Lapualla. Yritys työllistää noin 250 energiateollisuuden ammattilaista ja vuoden 2017 liikevaihto tulee olemaan yli 80 MEUR.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>