Viimeisimmät julkaisut

Kotkaniemi valmistui Suomen juhlapäiväksi

Presidentti P.E. Svinhufvudin kotimuseon Kotkaniemen peruskorjaus valmistui suunnitellusti Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi

Kotkaniemi. Kuva: Senaattikiinteistöt

 

Peruskorjauksen valmistuminen aikataulutettiin juhlavuoteen, sillä vaikuttihan presidentti Svinhufvud vahvasti Suomen itsenäistymiseen.

Senaatti-kiinteistöt vastasi peruskorjauksesta, jossa kunnostettiin Kotkaniemen vuonna 1898 rakennettu päärakennus ja useita piharakennuksia sekä entistettiin piha-alue.

Museohuoneet on entistetty 1920- ja 1930-lukujen värikkääseen ilmeeseen. Koska aikakauden tapetteja ei enää valmisteta, on niitä teetetty usealla eri menetelmällä seinistä löytyneiden Svinhufvudin aikaisten tapettien mukaan. Kolmen huoneen tapetit on painettu Suomessa Pihlgren & Ritolan tapettitehtaalla. Makuuhuoneen sinisen päivänkakkaratapetin kuvio on koottu pienistä riekaleista kuvankäsittelyohjelmalla ja painettu digipainossa. Kahteen huoneeseen on tehty kopio kuviollisesta linoleumista maalaamalla. Myös Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun opiskelijat ovat osallistuneet museotilojen restaurointiin.

 

Kuvassa: Kotkaniemen tapetit. Kuva: Senaattikiinteistöt.

Päärakennukseen tehtiin kahvilan käyttöön pieni valmistuskeittiö ja yleisö-wc:t. Päärakennuksen alakertaan on esteetön pääsy, sillä keittiökuistille asennettiin invanostin. Yläkerrasta löytyvät henkilökunnan tilat ja vuokrattavia kokoushuoneita.

Päärakennuksen katolle palautettiin tankomaiset koristeaiheet eli spiirat. Myös vihreävalkoista ulkoväritystä säädettiin lähemmäksi alkuperäistä.

 

Kuvassa: Kotkaniemi. Kuva: Senaattikiinteistöt

Suuri työ oli puutarhan entistäminen 1920-luvun asuun. Piha-alueelle tehtiin alkuperäisen mukaiset käytävät ja kukkapenkit sekä Kivijärven rantarinteelle palautettiin Ellen-rouvan aikaiset viljelyruudut.

Peruskorjaus ja restaurointi tulivat maksamaan 2,4 milj. euroa (alv 0%). Senaatti-kiinteistöt luovutti valmiit tilat Museovirastolle, joka puolestaan on sopimuksella siirtänyt museon avoinna pidon Kotkaniemi-säätiölle. Talven aikana museotilat sisustetaan Svinhufvudien kalusteilla ja näyttelyhuoneeseen tehdään uusi vaihtuva näyttely. Kahvilaa ryhtyy pitämään luumäkeläinen Satun Makiat.

Museo ja kahvila aukeavat yleisölle toukokuussa 2018.

Senaatti-kiinteistöt on valtionhallinnon työympäristökumppani ja toimitila-asiantuntija. Olemme uusien työnteon tapojen ja työympäristöjen suunnannäyttäjä. Keskitetyt ratkaisumme auttavat asiakkaitamme tehostamaan toimintaansa ja säästämään toimitilakustannuksissa. Senaatin monialaiset ammattilaiset huolehtivat valtion kiinteistövarallisuudesta ja sen tehokkaasta käytöstä. Senaatin vastuulla on myös valtion käytöstä poistuneiden kiinteistöjen myynti ja kehittäminen. Vastuullisuus on keskeinen osa Senaatin kaikkea toimintaa. www.senaatti.fi   Teemme tilaa onnistumiselle

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>