Viimeisimmät julkaisut

Kotka Old Port etenee – valitus raukeaa

kotkaKotkan Kantasataman Kehitys Oy ja ESS Warehouse Oy ovat sopineet yhteistyöstä koskien Kotka Old Port -hanketta, jota Kotkan Kantasataman Kehitys edistää.

ESS Warehouse valitti viime vuonna kaupungin suunnittelupäätöksestä, joka mahdollistaisi Kotka Old Port -hankkeen etenemisen. Nyt tämä valitus on vedetty pois ja peruutettu.

Kotkan Kantasataman Kehityksen johtaja Cameron Sawyer: ”Kävimme rakentavan neuvottelun ESS Warehousen toimitusjohtajan Samuel Sterlingin kanssa, ja olemme ratkaisseet kaikki asiat välillämme. Pääsimme ratkaisuun, joka on hyödyksi kaikille osapuolille, etenkin kotkalaisille, jotka ovat innokkaasti odottaneet hanketta ja sen tuomia työpaikkoja ja taloudellista voimaa kaupungille.”

EES Warehousen asiamies, Multicann Finland Oy:n Tommy Holmström: ”Olen tyytyväinen osapuolten yhteisiin ponnistuksiin sekä Kotkan Kantasataman Kehityksen ja asiakkaamme välillä saavutettuun sopimukseen. On ollut haastava yhteinen saavutus selvittää erilaiset väärinkäsitykset ja muut vastaavat seikat. Sekä minä että asiakkaamme koemme sopimuksen todella hyödylliseksi kotkalaisille, kun Kotka Old Port -hankkeen yksi este nyt on raivattu.”

Kantasatama on Kotkan kaupungin keskustassa sijaitseva historiallinen satama-alue, josta tehdään uudenlainen elämyksellinen kohde Kotka Old Port. Useampia vaiheita käsittävän hankkeen aikana Kantasatamaan rakennetaan sen perinteitä kunnioittaen monipuolinen, koko perheen ajanvietekeskus, jossa yhdistyvät ostosmahdollisuudet, hotellimaailma, ravintolatarjonta, kulttuuri, viihde, matkailu ja mahdollisesti myös asuminen. Samanaikaisesti selvitetään myös mahdollisuuksia kehittää risteilyreitti Kotkan ja Pietarin välille.

Kansainvälinen kehittäjäryhmä suunnittelee Kantasatamaan outlet-keskuksen sekä hotellin ja ravintolamaailman rakentamista. Hankkeesta vastaa kansainvälinen ja kokenut kehittäjäryhmä, joka edustaa alansa huippua. Hankevastaavana toimii GVA Sawyer, jolla on 20 vuoden kokemus kiinteistökehityshankkeista. Kehittäjäryhmään kuuluvat myös Milligan Retail, jonka omistaja John Milligan on johtava outlet-kaupan kehittäjä ja sijoittaja Euroopassa, Gerald Parkesin Property Capital Partners Europe (PCPE), joka on rahoittanut lukuisia kiinteistöhankkeita Euroopassa ja Yhdysvalloissa, ja amerikkalainen Kitebrook Partnersin perustaja Byrne Murphy, joka toi outlet shoppingin Eurooppaan yli 20 vuotta sitten.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>