Viimeisimmät julkaisut

Koskisen Oy:n lisäkerrosrakentaminen vahvassa myötätuulessa

As Oy Tampereen PuolariKoskisen Oy:n taloteollisuuden lisäkerrosrakentaminen elää vahvaa noususuhdannetta. Vuoden vaihteesta alkaen talotehdasta työllistävät mittavan kokoiset lisäkerrosrakentamisen kohteet Raisiossa ja Tampereella. Lisää hyviä uutisia on luvassa keväämmällä.

Tampereen Satamakadulla sijaitseva kohde As Oy Tampereen Puolari on Koskisen lisäkerrosrakentamisen toistaiseksi suurin toimitus. Kyseessä on kokonainen kerrostalokortteli, jonka päälle rakennetaan kaksi uutta, 24 huoneistoa sisältävää kerrosta. Huoneistoneliöitä kohteessa on noin 1940.

Kohteen tilaaja ja rakentaja on Lujatalo Oy. Sen arkkitehtisuunnittelusta vastaa Helamaa & Heiskanen ja rakennesuunnittelusta A-insinöörit.

Projektimyyntipäällikkö Vesa Saarelainen kertoo Koskisen toimittavan kohteeseen valmiina jättielementteinä ulkoseinät, kantavat väliseinät, välipohjat ja yläpohjat sekä pilarit ja palkit. Koskisen hoitaa myös toimittamiensa rakennusosien asennuksen. Elementtien valmistus alkaa vuoden vaihteen jälkeen ja ne toimitetaan asiakkaalle tilauksen mukaisesti vuoden 2016 toukokuun ja vuoden 2017 helmikuun välisenä aikana.

– Kohde on monin tavoin mielenkiintoinen, sillä kyseessä on vanha Suomen Trikoon tehdaskiinteistö, joka saneerataan kokonaisuudessaan lattiasta kattoon. Osa kohteesta puretaan pois ja rakennetaan alusta lähtien uusiksi vanhaa kunnioittaen. Myös lisäkerroksen ulkoasun on noudatettava olemassa olevaa muotokieltä. Koskisen osalta Puolarin kohteessa yhdistyvät lisä- ja monikerrosrakentaminen, joka on meille tuttua useista puukerrostalohankkeista.

Pirkanmaan Lujatalo Oy:n rakennuttajapäällikkö Markus Peltonen sanoo kohteen edustavan uudenlaista rakentamista sekä suunnittelijoille että rakennuttajalle.

– Tulevaisuudessa keskustarakentamisen suuntaus on tämä: vanhojen olemassa olevien kiinteistöjen päälle rakennetaan lisäkerroksia. Puolarin kohde on Lujatalolle mielenkiintoinen päänavaus lisäkerrosrakentamiseen sekä hyvää oppia tähän ja seuraaviin kohteisiin. Olemme tehneet tiivistä yhteistyötä kohteen rakennesuunnittelussa lisäkerroksen elementit toimittavan Koskisen kanssa.

Peltosen mukaan kohteen ennakkomarkkinointi on ollut varsin menestyksekästä.

– Lähes kaikki asunnot on varattu jo etukäteen.

Luvassa kiireinen kevät

Raision Kuulaharjassa sijaitsevat kaksi kolmikerroksista vuokrakerrostaloa saavat yhden lisäkerroksen. Koskisen taloteollisuus toimittaa kohteeseen asennettuna ulkoseinät jättielementteinä, kantavat väliseinät, yläpohjat, pilarit ja palkit sekä hissitornin seinät. Toimitukset tapahtuvat ensi vuoden huhtikuussa ja kohde on valmis vuoden loppuun mennessä. Kohteen tilaaja on Raision vuokra-asunnot ja sen rakentajana toimii Peab Oy Turku.

– Lisäkerrosrakentaminen kannattaa aina yhdistää muihin remontteihin. Raisio on mainio esimerkki saneerauskohteessa, joka remontoidaan mittavasti yhdellä kertaa. Kohteessa uusitaan kerrostalojen julkisivut ja talotekniikka. Samalla rakennetaan hissi, joka kulkee rakennuksen ulkoseinää pitkin. Remontin kruunuksi kolmikerroksiset rakennukset saavat yhden uuden lisäkerroksen, Vesa Saarelainen kertoo.

Sekä Tampereen että Raision lisärakentamisen kohteet takaavat Koskisen talotehtaalle mukavan kiireisen kevään.

– Perinteisiä talviseisokkeja ei pidetä lainkaan. Näillä näkymin tarvitsemme tehtaalle kiireisimmiksi kuukausiksi jopa jonkin verran lisää työvoimaa, Vesa Saarelainen iloitsee.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>