Viimeisimmät julkaisut

Koskisen myi taloteollisuutensa sijoittajalle

Koskisen Oy on myynyt taloteollisuuden toiminnot kansainväliselle sijoitusyhtiölle Mimir Invest AB:lle, joka omistaa myös rakentamisen puumateriaalien ammattilaiskauppaan keskittyvän Puumerkki Oy:n. Kauppa sisältää taloteollisuuden tuotantoyksikön Vierumäellä, ristikkotuotannon Järvelässä sekä väli- ja yläpohjaelementtituotannon Mäntsälässä.

Kauppa toteutettiin liiketoimintakauppana ja koko taloteollisuuden henkilöstö siirtyi uuden perustettavan yhtiön palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Taloteollisuudessa työskentelee 66 vakituista työntekijää. 

Asiakas- ja toimittajasopimukset siirtyvät uuteen perustettavaan yhtiöön ja sovitut asiakastoimitukset toteutetaan sopimusten mukaisesti.

Taloteollisuuden liiketoiminta siirtyi uudelle omistajalle 1.7.2019 alkaen.

Jatkossa Koskisen keskittyy entistä vahvemmin ydinliiketoimintojen, saha- ja levytuotannon kehittämiseen. Koskisella uskotaan, että uudella omistajalla on paremmat edellytykset kehittää taloteollisuuden toimintaa tulevina vuosina.

”Olemme jo pitempään hakeneet kehittämishaluista jatkajaa taloteollisuuden toiminnoille ja sen takia olemmekin erittäin tyytyväisiä nyt tehtyyn kauppaan. Uskomme että uusi omistaja on valmis panostamaan toiminnan kehittämiseen kasvavalla puurakentamisen markkinalla.” toteaa Koskisen konsernin toimitusjohtaja Jukka Pahta.

”Olemme erittäin tyytyväisiä voidessamme lisätä liiketoiminnan osaksi Mimir-konsernia, ja muodostaa uuden yhtiön Oiva Wood Solutions Oy.  Puun vastuullisuus materiaalina on meille tärkeää, jonka vuoksi olemme erittäin iloisia tästä yrityskaupasta. Oiva Wood Solutions vahvistaa merkittävästi jo olemassa olevaa lasin ja puutuotteet kattavaa rakennusmateriaalien tarjoamaamme Pohjoismaissa”, sanoo Henry Selenius, Managing Partner, Operations, Mimir Invest.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>