Viimeisimmät julkaisut

Kone toimittaa älyhissit Moskovan pilvenpiirtäjiin

KONE on saanut tilauksen Moskovan keskustaan, Presnenskajan rantakadulle nousevaan Neva Towers -hankkeeseen

Kuva: Moskovan Neva Towers

Rakennuksiin tulee sekä asuin- että liiketiloja, ja asukkaiden ja muiden päivittäisten käyttäjien määrä nousee lähes 4000:een.

Neva Towers edustaa modernia kaupunkiasumista parhaimmillaan. Asukkaiden käyttöön tulee squash-kenttiä, musiikkistudio, kattopuutarhan uima-allas panoraamanäkymin, kuntokeskus, kauneushoitola, elokuvateatteri sekä virtuaalinen golfrata. Tornit nousevat 289 metrin ja 337 metrin korkeuteen, ja niistä avautuu huikeat näkymät Moskovan keskustan yli. Tornien juurelle rakennettava matalampi rakennus on varattu toimistokäyttöön. Rakennukset suunnitellaan ja rakennetaan LEED-standardien mukaisesti.

Asukkaiden ja asuintaloissa vierailevien mahdollisimman sujuvan liikkuminen taataan KONE-kohdeohjausjärjestelmällä, joka hyödyntää keinoälyä eli käytännössä oppii ja ennustaa rakennuksen liikennevirtoja ja parantaa siten hissien kapasiteettia ja lyhentää käyttäjien matkustusaikoja. Toimitukseen sisältyy myös 33 KONE MiniSpace® -hissiä, joiden huippunopeus on 8 m/s, sekä toimistorakennukseen asennettavat 18 KONE MonoSpace® -hissiä.

“12 miljoonan asukkaan Moskova on maailman pohjoisin megakaupunki ja Venäjän varakkain metropolialue. On kunnia saada olla mukana tässä arkkitehtuuriltaan ainutlaatuisessa korkean rakentamisen hankkeessa”, toteaa johtaja Klaus Cawén KONEelta.

Neva Towersin rakennuttaja on Renaissance Development ja pääurakoitsija Renaissance Construction. Rakennuksen on suunnitellut Venäjän johtaviin arkkitehtitoimistoihin kuuluva SPEECH. Projektin on suunniteltu valmistuvan vuonna 2020.

Tilaus kirjattiin vuoden 2017 ensimmäiselle neljännekselle.
KONE yrityksenä
KONEen tavoitteena on tehdä kaupungeista parempia paikkoja elää. Olemme alallamme yksi maailman johtavista yrityksistä. Valmistamme hissejä, liukuportaita ja automaattiovia sekä tarjoamme ratkaisuja laitteiden huoltoon ja modernisointiin rakennusten koko elinkaaren ajan. Teemme ihmisten liikkumisesta korkeammissa ja älykkäämmissä rakennuksissa turvallista, mukavaa ja luotettavaa. Vuonna 2016 KONEen liikevaihto oli 8,8 miljardia euroa, ja vuoden lopulla henkilöstömäärä oli yli 52 000. Yhtiön B-sarjan osake noteerataan NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>