Viimeisimmät julkaisut

Kokonainen kalenterivuosi ilman tapaturmia Finnsementillä

Vuosi 2016 oli ensimmäinen kokonainen kalenterivuosi, jolloin Finnsementillä työskenneltiin ilman sairauspoissaoloon johtaneita työtapaturmia. Tämä on ensimmäinen kerta kun tavoite saavutetaan vaikka huhtikuun 2014 ja kesäkuun 2015 välinen yli vuoden pituinen jakso olikin yhtiöllä tapaturmaton.

Saavutukset eivät ole tulleet itsestään, vaan ne ovat edellyttäneet tuhansien ja taas tuhansien työtehtävien suorittamista turvallisesti. Turvallisuus on yksi Finnsementin arvoista, ja nolla tapaturmaa on ollut yhtiön työturvallisuustavoitteena jo pitkään. Sen toteutumiseen on investoitu useita satoja tuhansia euroja vuodessa. Nyt investointien tulos näkyy tuon tavoitteen saavuttamisena. Työturvallisuusasiat on Finnsementillä omaksuttu luontevaksi osaksi jokapäiväisiä tehtäviä ja rutiineja, joista ei tingitä.

Finnsementillä työturvallisuus koostuu turvallisesta työympäristöstä, turvallisuuden johtamisesta ja koulutuksista, turvallisuushavainnoinnista sekä sisäisistä ja ulkoisista auditoinneista. Turvallisuusjohtamista pidetään yllä kouluttamalla esimiehiä ja koko henkilöstöä sekä kehittämällä riskialttiiden töiden ohjeistuksia ja työtapoja. Koko henkilöstö saa työturvallisuuskoulutusta keskimäärin 12 h/hlö/vuosi. Finnsementti kouluttaa myös alihankkijoiden henkilöstöä, kuten tehtaiden kunnossapitourakoitsijoiden työntekijöitä sekä kuljettajia työturvallisuudessa. Osa koulutuksista pidetään vuorovaikutteisena nettikoulutuksena.

Vaaralliset työvaiheet tunnistetaan riskiarviointien ja turvallisuushavaintojen analysoinnin avulla. Turvallisuushavaintoja tehtiin vuonna 2016 yli kaksi kappaletta per henkilö. Vuoden 2016 aikana havainnointien tekoa tehostettiin ottamalla käyttöön InstaAudit-järjestelmä, joka toimii pilvipalveluna netissä ja jota voi käyttää myös mobiililaitteilla. Näin havainnot voi kirjata ylös heti paikan päällä ja mukaan voi liittää myös kuvan.


Finnsementti on ainoa suomalainen sementinvalmistaja. Meillä on 100 vuoden kokemus sementin valmistuksesta. Finnsementti on tasalaatuisen sementin valmistuksen osaaja, teollisuudenalan kotimainen työllistäjä ja vaikuttaja. Valtaosa Suomen sementintarjonnasta tuotetaan Finnsementin Paraisten ja Lappeenrannan tehtailla. Sementin lisäksi tuotevalikoimaan kuuluu erilaisia betonin seos- ja lisäaineita sekä kivirouheita. Finnsementti.fi

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>