Viimeisimmät julkaisut

Kildare Partners tekee tarjouksen kaikista Technopolis Oyj:n osakkeista

Eurooppalainen pääomasijoitusyhtiö Kildare Partners tarjoaa 4,65 euroa jokaisesta Technopolis Oyj:n osakkeesta. Se on noin 13,7 % enemmän kuin Technopoliksen osakkeen päätöskurssi 27.8.2018 Helsingin pörssissä.

“Olemme hyvin innoissamme mahdollisuudesta laajentaa sijoituksiamme Pohjoismaissa ja Itämeren alueella, ja olemme erityisen iloisia ostotarjouksen saamasta vahvasta tuesta Technopoliksen hallitukselta ja Yhtiön suurimmilta osakkeenomistajilta. Ostotarjous merkitsee Kildare Partnersille suurta harppausta jalansijan saamisessa alueella sekä jatkuvaa laajentumista ensiluokkaisten ja dynaamisten toimistoratkaisujen alalla, Jay McLennan, Kildare Partnersin puheenjohtaja sanoo.

Technopolis Oyj:n hallitus suosittelee yksimielisesti osakkeenomistajilleen tarjouksen hyväksymistä. Lisäksi suurimmat osakkeenomistajat, Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma ja Mercator Capital, ovat sitoutuneet hyväksymään ostotarjouksen. Varma ja Mercator Capital omistavat yhdessä noin 34.5 % Technopolis Oyj:n osakkeista ja äänistä.

“Pidämme ostotarjousta ja osakkeista tarjottua hintaa kohtuullisena Technopoliksen osakkeenomistajille”, Juha Laaksonen, Technopoliksen hallituksen puheenjohtaja toteaa.

”Olemme tyytyväisiä siihen, että Tarjouksentekijä on ilmaissut arvostavansa Technopoliksen johtoa sekä henkilökuntaa, ja on vaikuttunut Technopoliksen toimintamallista. Uskomme, että tämä luo vahvan pohjan Technopoliksen kasvulle jatkossa, Laaksonen sanoo.

Ostotarjouksen toteutuminen edellyttää, että Kildare Partners onnistuu saamaan yli 90 % osuuden Technopolis Oyj:n osakekannasta. Ostotarjouksen tarjousajan odotetaan alkavan arviolta 7.9.2018 ja päättyvän arviolta 8.10.2018.
Suunnitellun yritysjärjestelyn uskotaan tarjoavan Technopolis Oyj:lle mahdollisuudet kehittää liiketoimintaansa uuteen vaiheeseen, kun se voi hyödyntää Kildare Partnersin laajaa asemaa Euroopassa. Kildare Partners näkee, että Technopolis Oyj:n yhteisen työympäristön ja palveluiden liiketoimintamallia voidaan tehostaa ja laajentaa kansainvälisesti.

Ostotarjouksen toteuttamisella ei odoteta olevan välittömiä olennaisia vaikutuksia Technopolis Oyj:n liiketoimintaan tai varoihin, Technopolis Oyj:n johdon tai työntekijöiden asemaan tai toimistojen sijaintiin. Tarjouksentekijä aikoo kuitenkin muuttaa Technopolis Oyj:n hallituksen kokoonpanoa ostotarjouksen toteutumisen jälkeen.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>