Viimeisimmät julkaisut

Kehäradan maanalaisten tilojen suunnittelija palkittiin

Kehäradan maanalaisten asemien oivaltava suunnittelu toi palkinnon arkkitehti Arttu Suomalaiselle PES-Arkkitehdit Oy:stä.

Kiinteistöviraston Geofantti-palkinto luovutettiin Suomalaiselle huomionosoituksena pohja- ja kalliorakennustaidon hyödyntämisestä Helsingin seudun viihtyisyyden ja elinvoimaisuuden parantamisessa.

Heinäkuussa käyttöön otettu Kehärata yhdistää Helsingin keskustan ja Helsinki–Vantaan lentoaseman. Radan maanalaiset asemat on suunnitellut PES-Arkkitehdit Oy, jossa arkkitehti SAFA Arttu Suomalainen toimii liikenneterminaalisuunnittelusta vastaavana suunnittelujohtajana.

Asemien suunnittelussa on oivallettu ennakkoluulottomasti, millaisia mahdollisuuksia maanalainen rakentaminen suo kaupunkirakenteessa, todetaan palkintolautakunnan perusteluissa.

Lentokentän tunneliasemaa palkintoraati kiittää etenkin upeasta käytävästä kalliopaljastumineen sekä vaikuttavasta hissi- ja porraskuilusta. Myös Aviapoliksen aseman tilaratkaisut muodostavat jylhän ja monipuolisen kokonaisuuden. Aviapoliksen kallioon louhittu asemahalli sijaitsee noin 35 metrin syvyydessä lentoaseman läheisyydessä.

”Aviapoliksen ja lentokentän asemat ovat erinomaisia osoituksia siitä, että myös maan alle on mahdollista toteuttaa ilmavia, näyttäviä ja korkeatasoisia julkisia tiloja”, sanoo kiinteistöviraston virastopäällikkö Jaakko Stauffer.

Palkinto luovutettiin Arttu Suomalaiselle 24. syyskuuta järjestetyssä Tieteiden iltapäivä -tilaisuudessa. Palkinnon vastaanotti Suomalaisen puolesta hänen työtoverinsa, arkkitehti Jouni Rekola PES-Arkkitehdit Oy:stä.

Joka toinen vuosi jaettava Geofantti-tunnustus myönnettiin ensi kertaa vuonna 2005.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>