Viimeisimmät julkaisut

Kaukolämpötoimijat tiivistävät yhteistyötään

Kaukolämmön edut nostetaan keskiöön

KAUKOLÄMPÖTOIMIJAT TIIVISTÄVÄT YHTEISTYÖTÄÄN LÄMMITYSMARKKINOILLA 

Kaukolämpöalan toimijat ovat perustaneet kaukolämmölle valtakunnallisen yhdistyksen Palveleva kaukolämpö FinDHC ry (Finnish District Heating and Cooling).  Yhdistys vahvistaa entisestään kaukolämmön tunnettuutta lämmitysmuotona ja osallistuu aktiivisesti lämmitysratkaisuja koskevaan keskusteluun. Lisäksi yhdistys edistää kaukolämpöön liittyvän suomalaisen teknologian ja palveluosaamisen vientiä.

Yhdistyksen perustamiskokous pidettiin eilen Hyvinkään kaupungintalolla.

”On tärkeää, että asiakkaiden päätökset perustuvat oikeaan ja riittävään tietoon heille parhaiten soveltuvasta lämmitysjärjestelmästä”, sanoo yhdistyksen hallituksen jäsen, toimitusjohtaja Matti Laukkanen Hyvinkään Lämpövoima Oy:stä.

Palveleva kaukolämpö FinDHC ry:n perustamiskirjan allekirjoittajia tiistaina 4.10. Hyvinkäällä. Kuva: Paula Lehto

Palveleva kaukolämpö FinDHC ry:n perustamiskirjan allekirjoittajia tiistaina 4.10. Hyvinkäällä. Kuva: Paula Lehto

Suomessa kaukolämmön markkinaosuus on tällä hetkellä noin 50 prosenttia ja uudisrakentamisessa yli 60 prosenttia. Suomi lukeutuu kansainvälisesti kaukolämpötoimialan edelläkävijöihin.

”Alalta on kuitenkin puuttunut valtakunnallinen taho, joka huolehtisi pitkäjännitteisesti kaukolämmön imagon kehittämisestä, markkinoinnista ja viennin edistämisestä”, sanoo Imatran Lämmön toimitusjohtaja Vesa-Pekka Vainikka, joka valittiin yhdistyksen hallituksen puheenjohtajaksi.

Vainikan ja Laukkasen lisäksi yhdistyksen hallitukseen valittiin Anna-Stiina Boström Vexve Oy:stä, Ari-Matti Mattila Kauhavan Kaukolämpö Oy:stä, Ilkka Reko Vantaan Energia Oy:stä, Janne Alpua Haapajärven Lämpö Oy:stä, Juha Rokkanen inPulse Works Oy:stä, Pasi Muurinen Tampereen Sähkölaitos Oy:stä ja Reima Lassila Kuopion Energia Oy:stä.

Suomessa on noin 150 kaukolämpöyhtiötä. Tämän lisäksi alalla toimii useita satoja urakoitsijoita sekä laite- ja palvelutoimittajia. Yhdistys on tarkoitettu kaikille toimijoille, jotka haluavat aktiivisesti kehittää kaukolämpöalaa.

Energiateollisuus ry hoitaa edelleen kaukolämpöalan edunvalvonnan. Palveleva kaukolämpö FinDHC ry toimii tiiviissä yhteistyössä Energiateollisuus ry:n kanssa.


 

Palveleva kaukolämpö FinDHC ry on suomalaisten kaukolämpöyhtiöiden sekä alan laite- ja palvelutoimittajien perustama yhdistys. Se tekee kaukolämpöä tunnetuksi lämmitysmuotona ja osallistuu aktiivisesti lämmitysratkaisuja koskevaan keskusteluun. Yhdistys edistää myös kaukolämpöön liittyvän suomalaisen teknologiaosaamisen vientiä.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>