Viimeisimmät julkaisut

Kansa saa valita sata parasta puistoa

100 puistoa -kampanja haastaa suomalaiset tarkkailemaan viherympäristöään ja kertomaan, mistä löytyvät Suomen parhaat puistot. Ehdotuksista kootaan sadan puiston lista Suomen satavuotisjuhlavuoden kunniaksi

Keväinen jokiranta Porin kansallisessa kaupunkipuistossa. Kuva: Heli Nukki

Mikä tekee puistosta merkityksellisen, miksi se on tärkeä ja mitä siellä tehdään? Toiset hakeutuvat puistoon virkistäytymään, toiset kaipaavat lepoa ja rauhaa, toiset haluavat liikkua, leikkiä ja pelata. Puistot ovat myös kohtaamisen paikkoja, joissa asioita tehdään yhdessä.

Yhä useampi suomalainen asuu rakennetussa ympäristössä, jossa puistot ja julkiset viheralueet tarjoavat lähimmän kosketuksen luontoon. Henkisen ja fyysisen terveyden ylläpitämiseksi on tärkeää, että asuinpaikan lähistöstä löytyy monipuolista viherympäristöä.

Viherympäristöliitto, Kaupunginpuutarhurien Seura ja kansallisten kaupunkipuistojen verkosto järjestävät 100 puistoa -kampanjan nostaakseen esille suomalaisille tärkeitä puistoja ja puistokulttuuria.

Kampanja on kaikille avoin ja kuka tahansa voi ehdottaa puistoa listalle. Kriteerinä on, että ehdotettava puisto on julkinen viheralue ja ehdottajalleen tärkeä. Puisto voi olla pieni tai suuri, tunnettu tai vähemmän tunnettu, luonnonmukainen tai rakennettu. Tavoitteena on löytää erilaisia puistoja eri puolilta Suomea, vähintään sadasta eri kunnasta.

Ehdota puistoa ja osallistu kampanjaan somessa tunnisteella #100puistoa

Ehdota puistoa kampanjaan 30.6.2017 mennessä täyttämällä verkkolomake osoitteessa https://www.vyl.fi/alan-kehittaminen/teemavuodet-ja-kampanjat/100puistoa/. Kampanjaan voi osallistua myös sosiaalisessa mediassa käyttämällä tunnistetta #100puistoa.

Asiantuntijaraati valitsee ehdotuksista sata parasta puistoa, jotka julkistetaan elokuussa Kaupunginpuutarhurien Seuran kesäluentopäivillä Kotkassa. Myös parhaat perustelut ja paras #100puistoa -somepostaus palkitaan.

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>