Viimeisimmät julkaisut

Kaksi Varman toimistokiinteistöä sai BREEAM-ympäristösertifikaatin

varma_logoVarman omistamille Panorama Towerille Espoon Leppävaarassa ja Itälahdenkatu 22:n toimistokiinteistölle Helsingin Lauttasaaressa on myönnetty BREEAM In-Use -ympäristösertifikaatti.

Panorama Tower sai arviossa luokituksen erittäin hyvä (very good) ja Itälahdenkatu 22 luokituksen hyvä (good).

BREEAM* on rakennusten ja rakennushankkeiden ympäristöluokitus, jonka avulla kiinteistöjen vastuullisuutta voidaan arvioida yhtenäisillä menetelmillä. Tarkastelussa ovat mm. energiatehokkuusjärjestelmät, jätteiden lajittelu- ja kierrätysmahdollisuudet sekä sijainti, eli onko kohde hyvien joukkoliikennereittien varrella ja miten pyöräilyä tuetaan esimerkiksi tilaratkaisuissa.

– Uskomme, että lähitulevaisuudessa yhä useammat asiakkaat etsivät vastuullisia, ympäristöluokiteltuja toimitiloja. Sertifioinneista saamme lisäksi tukea kiinteistöjen parhaiden vastuullisten käytäntöjen kehittämiseen, sanoo Varman kiinteistösijoituksista vastaava johtaja Ilkka Tomperi.

– Nyt sertifioidut toimistorakennukset toimivat pilottina. Tavoitteenamme on, että sertifioimme jatkossa muitakin Varman merkittävimpiä kohteita, Ilkka Tomperi kertoo.

* Building Research Establishment’s Environmental Assessment Method

Lisätietoja:
Ilkka Tomperi, sijoitusjohtaja, kiinteistöt, puh. 050 379 1903, ilkka.tomperi@varma.fi
Leena Rantasalo, viestintäpäällikkö, puh. 050 300 7980, leena.rantasalo@varma.fi

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>