Viimeisimmät julkaisut

Jyväskylän vesiliikuntakeskus AaltoAlvaria laajennetaan

Jyväskylän kaupunginvaltuusto on hyväksynyt vesiliikuntakeskus AaltoAlvarin kylpyläosaston peruskorjauksen ja laajennuksen hankesuunnitelman. Kustannusarvio on 18,5 miljoonaa euroa. Työt alkavat kesällä 2021.

Kuvassa on Aaltoalvarin lastenallas. Kuva: jyvaskyla.fi

Vuonna 1955 ensimmäisiltä osin rakennetun AaltoAlvarin kävijämäärät ovat kasvaneet tasaisesti vuosien saatossa; vuonna 2019 saavutettiin 50 000 kuukausittaisen kävijän raja.

Laajennusosaan saatiin kaavamuutos keväällä 2020. Laajennusosaan on tulossa 4-ratainen 25 metrin allas, jossa on nostopohja. Allas sopii uimaopetukseen ja ryhmäliikuntaan sekä kilpaurheilijoiden harjoitteluun, testaamiseen ja tutkimuskäyttöön.

Vesiliikuntakeskusta on laajennettu aiemminkin; vuonna 1964 tehtiin opetusallas, vuonna 1975 50 metrin allas ja vuonna 1991 koko kylpyläosasto. Edellisen kerran peruskorjausta on tehty 25:n ja 50 metrin altaille sekä vedenkäsittely- ja ilmanvaihtotekniikkaan vuosina 2011–2012.

Laajennusosan rakentaminen ja kylpyläosaston peruskorjaustyöt Aalto-altaasta alkaen käynnistyvät kesällä 2021.

– Nykyisellään AaltoAlvarin kapasiteetti on ollut äärirajoilla kävijämäärien kasvaessa. Laajennuksen ja kylpyläosan peruskorjauksen myötä pystymme tarjoamaan entistä paremmat palvelut eri käyttäjäryhmille. Tämä merkitsee mahdollisuutta kehittää niin lasten uimakoulu- ja uimaopetustoimintaa kuin myös eri vesiliikuntapalveluita eri kohderyhmille, mutta myös  vastaamista seuratoiminnan ja huippu-urheilun tarpeisiin, suunnittelupäällikkö, liikuntapäällikkö (oto) Anna-Leena Sahindalsanoo.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>