Viimeisimmät julkaisut

Julkisivuremontti 2017 -kilpailun voitto jaettiin

Julkisivuremontti 2017 -kilpailussa jaetun 1. palkinnon saavat helsinkiläinen As Oy Satakallio ja helsinkiläinen Asunto Oy Pääsky, 3. palkinnon tamperelainen As Oy Kaupinpirtti ja kunniamaininnan tamperelainen As Oy Aleksanterinkatu 9

 

Asunto-osakeyhtiöille suunnattu kilpailu järjestettiin kuudennen kerran.

 

Voittajat julkistettiin Kiinteistö 2017 -tapahtumassa Messukeskuksessa Helsingissä 26.9.2017 Yhteensä 3 000 euron suuruisen palkinnon rahoittaa Suomen Messusäätiö.

 

Tuomariston perustelujen mukaan As Oy Satakallion asunto-osakeyhtiön julkisivuremontti käy eri puolella Suomea sijaitseville 60-luvun lähiötaloille esimerkkinä siitä, miten suuri ja vaativa julkisivuremontti voidaan toteuttaa onnistuneesti. Julkisivuremontin haasteina olivat muun muassa, että se on yksi Suomen suurimmista asunto-osakeyhtiöistä, julkisivujen korjaustapa vaati äärimmäistä mittatarkkuutta ja kaunis 60-luvun nauha-arkkitehtuuri palautettiin nykyaikaisin materiaalein loistoonsa.

 

Kuva: As Oy Satakallio

 

Asunto Oy Pääskyn julkisivuremontti on oivallinen esimerkki siitä, miten 1900-luvun alun arvorakennusta voi korjata perinteisesti ja palauttaa siihen käsityötä vaativia yksityiskohtia. Julkisivuremontissa korostuivat hieno kokonaisuus, alkuperäisen ilmeen palauttaminen sekä käsityön arvostaminen ja esille nostaminen. Tuomaristo haluaa Pääskyn saamalla palkinnolla kiinnittää huomiota erityisesti 1900-luvun alkupuolen ja sitä vanhempien talojen palauttaviin perinnekorjauksiin, joita tehdään paljon, mutta ehkä vähemmän näkyvästi kuin 60–70-lukujen lähiötalojen korjauksia.

Kuva: As Oy Pääsky

 

As Oy Kaupinpirtti palkittiin hallitusta ja tavoitteellisesta julkisivukorjaamisesta, jossa korjaustapoja arvioitiin erityisesti elinkaari- ja energiatehokkuuden kannalta sekä ansiokkaasta hankkeen eri vaiheiden dokumentoinnista ja asukasviestinnästä.

Kuva: As Oy Kaupinpirtti

 

Tuomaristo palkitsi lisäksi tamperelaisen As Oy Aleksanterinkatu 9:n julkisivuremontin kunniamaininnalla. 1930-luvulla rakennetun talon julkisivu palautettiin mielenkiintoisten vaiheiden jälkeen lautaverhoiluksi. Lisäksi tuomaristo arvosti pienen yhtiön voimainponnistusta vaativan julkisivukorjauksen toteuttamisessa.

Kuva: As Oy Aleksanterinkatu 9

 

Palkintojen voittajat julkistettiin Messukeskuksessa Helsingissä tiistaina, 26.9.2017 Kiinteistö 2017 -tapahtumassa. Kilpailun järjestävät Julkisivuyhdistys r.y. ja Kiinteistöalan hallitusammattilaiset AKHA ry yhteistyössä Kiinteistöposti-lehden ja Suomen Messujen kanssa.

 

Esimerkit tärkeitä

 

Kilpailussa haetaan asunto-osakeyhtiöitä, joiden julkisivuremontit ovat onnistuneet, lopputulos on laadukas ja taloyhtiöiden hankkeet toimivat hyvinä esimerkkeinä myös niille, jotka vasta suunnittelevat julkisivukorjaamista.

 

Tästä syystä tuomaristo ei ole arvostelussaan kiinnittänyt huomiota pelkästään arkkitehtuuriin ja teknisiin ratkaisuihin, vaan myös siihen, miten hankkeen päätöksenteko- ja valmisteluvaihe on edennyt, miten kustannuksia on hallittu, onko pysytty aikataulussa, miten asukasviestintä on toteutettu ja onko tarkasteltu korjaamista tarkasteltu myös elinkaarilaskelmien ja energiatehokkuuden kannalta.

 

Kilpailun tuomaristo

 

Julkisivuyhdistyksen edustajina puheenjohtaja, tohtorikoulutettava Toni Pakkala TTY:stä,

päätoimittaja, arkkitehti SAFA Maritta Koivisto Rakennusteollisuus ry:stä,

toimitusjohtaja Tomi Hautakangas Perusparannussuunnittelu Leo Osara Oy:stä,

AKHAn edustajina RI, Ekon. Juhani Siikala FM Siikala Ky:stä ja DI Arto Krootila Consitor Oy:stä

sekä toimituspäällikkö Riina Takala-Karppanen Kiinteistöposti-lehdestä.

 

 

Tiedotusmateriaali (yleistiedote, kohdekohtaiset perustelut ja kuvat)

on ladattavissa ti 26.9.2017 klo 13.00 alkaen Julkisivuyhdistyksen sivustolta www.julkisivuyhdistys.fi

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>