Viimeisimmät julkaisut

Joukkorahoituksen uskotaan tuovan nostetta rakennusalalle

Joukkorahoituksen merkitys Suomen talouselämän aktivoijana kasvaa. Joukkorahoitus tuo lisää rahoitusvaihtoehtoja yrityksille ja sijoittajille mahdollisuuksia sijoittaa korkeatuottoisiin kohteisiin. Viime vuosina sijoitukset joukkorahoituksen kautta ovat kasvaneet reilusti ja valtaosa sijoituksista on lainamuotoista.

Sijoittajat ottivat hyvin vastaan huhtikuun alussa lanseeratun kiinteistöalan sähköisen joukkorahoituspalvelun. Groundfunding Oyj lähti ensimmäisenä Suomessa tarjoamaan rakennuttajille rahoitusmallia, jossa rakennusprojektia rahoitetaan yksittäisiltä sijoittajilta joukkorahoituksella saatavilla sijoituksilla.

Mies innovatiivisen joukkorahoituspalvelun takana on toimitusjohtaja Henrik Arén. Hän uskoo, että uusi palvelu laukaisi piilevän kysynnän, johon perinteiset sijoitusmuodot eivät ole vastanneet. Rakennusala sijoituskohteena on konkreettinen ja sijoittajat löysivät lyhytaikaisen sijoitusmuodon ennakoitua nopeammin.

– Groundfunding innosti piensijoittajia siinä määrin, että ensimmäisen rakennuskohteen, As Oy Liedon Ruudun, rahoitus saavutti 120 prosentin maksimitason kolme päivää ennen 3 viikon sijoitusajan päättymistä, kertoo Arén.

Joukkorahoitus rakennusalalla on vakuuttanut sijoittajat. Myös Groundfundingin seuraava sijoituskohde on lähtenyt vauhdilla käyntiin. Kyseessä on Kampissa sijaitsevan kerrostalon kattohuoneistojen saneeraus uniikkiasunnoiksi joukkorahoituksen tukemana. Rahoitusta on kerättynä jo yli 80 % vaikka sijoitusaikaa on vielä puolet jäljellä.

– Tämä on klassinen win-win-tilanne, jossa sijoittajat saavat sijoitukselleen kunnon tuoton ja rakennuttaja lisärahoitusta, jonka avulla rakentaminen nopeutuu.

Joukkorahoitus antaa vetoapua kasvuhakuiselle rakennusalalle

Rakennusalalla on tapahtunut käänne parempaan. Liikevaihto kääntyi kasvuun vuonna 2014. Viime vuonna uusia asuntoja alettiin rakentaa yli 15 prosenttia enemmän kuin vuonna 2014, ilmenee rakennusalan suhdanneryhmän (Raksu) helmikuussa julkaisemasta raportista.

– Joukkorahoitus ravistelee perinteisiä rahoitusmuotoja rakennusalalla ja on piristävä lisä rahoitusmarkkinoille. Lyhytaikainen sijoittaminen rakentamiseen taas kiinnostaa monia sijoittajia, ja nyt on ensimmäisen kerran mahdollista päästä sijoittamaan rakentamiseen pienellä panoksella, korkealla vuosikorolla ja olemattomilla kuluilla, Arén toteaa.

Arén on positiivisesti yllättynyt joukkorahoituksen suosiosta ja siitä, että joukkorahoituksella on lyhyessä ajassa saatu aikaan näin paljon. Näkymät ovat hyvät niin rakennusalan kuin siihen sijoittavienkin näkökulmasta.


Groundfunding Oyj on suomalainen kiinteistöalan sähköinen joukkorahoituspalvelu, joka yhdistää rahoitusta tarvitsevat rakennuttajat ja tuottavia sijoituskohteita etsivät sijoittajat. Sijoittajille palvelu avaa perinteisten sijoituskohteiden rinnalle uusia tuottavia sijoitusmahdollisuuksia. Kasvuhakuiset rakennusliikkeet hyötyvät kannattaviin rakennusprojekteihin kohdistuvasta lisärahoituksesta, joka vapauttaa omaa pääomaa muuhun käyttöön.

Sähköinen joukkorahoituspalvelu löytyy osoitteesta www.groundfunding.fi ja yrityksen toimipisteet sijaitsevat Helsingissä ja Turussa.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>