Viimeisimmät julkaisut

Johan Malm on WasaGroupin uusi toimitusjohtaja

Johan Malm siirtyy WasaGroupin toimitusjohtajaksi Ruotsista ABB:n HVDC Solutionsin varatoimitusjohtajan tehtävästä, jossa hänellä on ollut globaali vastuu miljardien eurojen liiketoiminnasta. Pääomistajat Ari Tyynismaa ja Jani Peräsarka jatkavat edelleen konsernin palveluksessa.

Johan Malm

Johan Malm on koulutukseltaan rakennustekniikan diplomi-insinööri, ja hän on tehnyt mittavan työuran yrittäjänä, Wärtsilä Finland Oy:ssä ja ABB:lla Ruotsissa projektiliiketoiminnan kehittäjänä ja johtajana. Malm on vastannut teollisuuden palveluksessa projektiliiketoiminnan prosessien kehittämisestä sekä johtanut satojen miljoonien eurojen projektiliiketoimintoja ensin Wärtsilä Finland Oy:ssä ja tuoreimpana ABB Ab:ssä Ruotsissa.

”Johan Malmilla on mittava johtajakokemus ihmisten johtamisesta, organisaatioiden johtamisesta sekä prosessien ja projektien johtamisesta. Se on juuri sitä, mitä kasvava WasaGroup-konserni juuri nyt tarvitsee kasvunsa tueksi”, sanoo WasaGroupin konsernijohtaja Ari Tyynismaa.

Johan Malm on vastannut Wärtsilässä avaimet käteen -käteen periaatteella toteutettavien voimalaitosprojektien teknillisten ratkaisujen kehittämisestä sekä toimitusprojektien johtamisesta. Malm on toiminut myös Mercuri Internationalilssa projektihallinnan kouluttajana kansainvälisille projektiyrityksille.

Johan Malm on toiminut yrittäjänä 2001-2006 kasvattaen projektinhallintaan liittyviä palveluita tuottavan konsulttiyrityksen kahden hengen yrityksestä yli 50 ammattilaisen yritykseksi. Malmin johdolla yrityksen liikevaihto kasvoi kannattavasti vuosittain 20-50 %.

Yrittäjäuran jälkeen Johan Malm on työskennellyt johtajana Wärtsilä Finlandissa eri liiketoiminnoissa vuodesta 2006, kunnes siirtyi ABB:lle Ruotsiin vuonna 2016 johtamaan globaalia HVDC liiketoimintaa, jonka liiketoiminta on miljardeja dollareita. Työssään hän on vastannut HVDC-organisaation hallinnoinnista ja kehittämisestä koko arvoketjussa tarjouspyyntövaiheesta ja hankkeen suunnittelusta projektitoimituksen loppuunsaattamiseen.

Johan Malmilla on uransa alkuvuosilta käytännön työkokemusta myös niin rakennustyömaalta kuin rakennesuunnittelijan tehtävistä.

”On hienoa palata teollisuuden tuotantoprosessien kehittämisestä ja johtamisesta rakennusalalle yritykseen, jossa aidosti tavoitellaan rakennusteollisuuden toimintatapojen ja prosessien kokonaisvaltaista kehittämistä aivan uudelle tasolle”, Johan Malm sanoo.

WasaGroup-konserni on kasvanut puolessa vuosikymmenessä noin 10-15 miljoonan euron liikevaihtoa tekevästä paikallisesta rakennusliikkeestä lähes 70 miljoonan euron liikevaihdon valtakunnalliseksi monialaiseksi konserniksi.

Kasvu on näkynyt konsernin työntekijöiden määrän lisäksi myös osaajien koulutustasossa ja monipuolistumisessa. WasaGroup on nykyään valtakunnallinen hankekehittäjä ja rakennuttaja, jonka palveluksessa työskentelee yli 10 hankekehittäjää ja rakennuttajaa.

WasaGroupin suunnittelutoimisto WasaPlan on Suomen laaja-alaisimpia suunnittelutoimistoja, kun sen palvelut kattavat 17 suunnittelijan voimin arkkitehtisuunnittelun, rakennesuunnittelun, LVI-suunnittelun ja sähkösuunnittelun.

WasaGroupissa toimii myös varainhoitoyksikkö, joka vastaa niin WGF-kiinteistökehitysrahastojen hoidosta kuin WGF- rahastojen toteuttamien kiinteistöjen ylläpidosta ja vuokralaisista.

WasaGroupin pääomistajat Ari Tyynismaa ja Jani Peräsarka jatkavat toimitusjohtajanimityksen jälkeenkin WasaGroup-konsernin palveluksessa.

Johan Malm keskittyy toimitusjohtajana organisaation, prosessien, liiketoimintojen ja WasaGroupin ammattilaisten johtamiseen ja kehittämiseen.

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>