Viimeisimmät julkaisut

JKMM voitti 3.palkintosijan arvostetussa kansainvälisessä arkkitehtuurikilpailussa.

JKMM Arkkitehdit CorvialeJKMM Arkkitehtien ja Alfio Barabani Architects toimiston yhteistyönä laatima ehdotus sijoittui kolmannelle palkintosijalle kansainvälisessä Rigenerale Corviale -arkkitehtuurikilpailussa. Arkkitehtuurikilpailun järjesti ATER ROMA (Territorial Housing company of the Municipality of Rome). Siihen osallistui yhteensä 45 ehdotusta. JKMM sijoittui ainoana Italian ulkopuolelta
tulevana toimistona kilpailussa.

Kilpailun kohteena oli vuonna 1975 rakennetun Corvialen asuinalueen muutoksen suunnittelu. Corvialen alue on italialaisen sosiaalisen asuntotuotannon maamerkki, joka sijaitsee Rooman esikaupunkialueella. Se tunnetaan lähes kilometrin pituisesta Euroopan pisimmästä asuinrakennuksesta. Kilpailun tarkoituksena oli uudistaa Corvialen aluetta ja nostaa sen profiilia tilallisilla muutoksilla, jotka parantavat rakennuksen ja sen asukkaiden elinympäristön toiminnallisuutta, turvallisuutta, ja alueen infrastruktuuria.

Työryhmän ehdotuksen ytimessä on yhteisöllisyyden parantaminen sosiaalisuutta tukevilla tilallisilla ratkaisuilla. Ehdotuksen tavoitteena oli ottaa asukkaat mukaan elinympäristönsä parantamiseen ja sen ylläpitämiseen. Alueesta haluttiin turvallisempi ja esteettömämpi.

Ehdotuksessa rakennuksen ensimmäinen kerros avattiin, sosiaalitiloja ja palveluita järjesteltiin uudelleen ja porrashuoneiden saavutettavuutta parannettiin. Lisäksi alueen autoliikennettä vähennettiin ja tilalle luotiin kevyen liikenteen yhteyksiä.

JKMM Arkkitehtien kilpailutiimiin kuuluivat toimiston osakkaiden lisäksi arkkitehdit Kristian Forsberg, Harri Lindberg ja Yasser Almaamoun sekä sisustusarkkitehti Jarno Vesa. JKMM Arkkitehtien italialainen yhteistyötoimisto Alfio Barabani Architects toimii Umbrian maakunnan Assisissa, mutta sillä on myös kansainvälisiä toimeksiantoja.

“Le Corviale oli erittäin kiinnostava ja monimutkainen projekti, jossa pääsimme yhdistämään asuntorakentamisen sekä kaupunki- ja konseptisuunnittelun osaamistamme. Meille oli tärkeää osallistaa asukkaat kiinnostumaan ja sitoutumaan oman elinympäristönsä parantamiseen sekä vaikuttaa suunnittelun keinoin konkreettisesti ympäristön tason kohenemiseen. Sijoittuminen kolmanneksi on hieno saavutus kansainvälisessä arkkitehtuurikilpailuissa” sanoo kilpailuryhmää vetänyt arkkitehti Samuli Miettinen.

Lisätietoja palkitusta ehdotuksesta antaa JKMM Arkkitehtien osakas Samuli Miettinen p. 040-7220271 email. samuli.miettinen@jkmm.fi

JKMM Arkkitehdit
Asmo Jaaksi, Teemu Kurkela, Samuli Miettinen ja Juha Mäki-Jyllilä perustivat JKMM Arkkitehdit vuonna 1998 voitettuaan Turun pääkirjaston kansainvälisen arkkitehtuurikilpailun. JKMM Arkkitehdit toimii monipuolisesti arkkitehtuurin eri alueilla suunnitellen rakennuksia, sisustuksia, työympäristöjä, kalusteita sekä aluesuunnitelmia, kaupunkitiloja ja korjausrakentamista.
Toimiston viimeisimpiä töitä ovat mm. Seinäjoen kaupunginkirjasto, OP:n uusi toimipaikka Vallilassa sekä Lahden juuri valmistuvan matkakeskuksen arkkitehtuurirakenteet. Suunnittelupöydällä on useita julkisia rakennuksia kuten Amos Anderssonin taidemuseo, Keski-Suomen Keskussairaala sekä Tampereen Tammelan jalkapallostadion, mutta myös asuntorakentamista kuten Jätkäsaareen nousevat ATT:n asuinrakennukset Bysa & Sandis sekä vanhan Pohjolan korttelin muutos. Toimistolle on myönnetty työstään useita tunnustuksia, kuten Vuoden Teräsrakennepalkinnot 2015 ja 2007, Muotoilun valtionpalkinto 2013, Rakennustaiteen valtionpalkinto 2007 sekä Vuoden Betonirakennepalkinnot 2007 ja 2012.
www.jkmm.fi

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>