Viimeisimmät julkaisut

Jätkäsaaren rakennetaan käytävätön peruskoulu

Jätkäsaaren nopeasti kasvava kaupunginosa saa uuden modernin peruskoulun. Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi yksimielisesti koulun hankesuunnitelman. Hinnaksi tulee noin 28 miljoonaa euroa.

Koulun tilasuunnittelussa korostetaan tutkivaa oppimista ja yhdessä tekemistä. Tavoitteena on käytävätön koulu. Opetustilat muodostavat avoimia kotisoluja, jotka liittyvät toisiinsa keskusaulan välityksellä.

Havainnekuva: Aarto Ollila Ristola Arkkitehdit

Havainnekuva: Aarto Ollila Ristola Arkkitehdit

Koulun suunnittelusta pidettiin yleinen arkkitehtuurikilpailu, jonka voitti Aarto Ollila Ristola Arkkitehdit. Rakennus perustuu voittaneeseen ehdotukseen.

Tavoitteena on tilojen suuri muunneltavuus ja monikäyttöisyys. Erityistä huomiota kiinnitetään sisäilman laatuun, valaistukseen ja esteettömyyteen.

Peruskoulusta tulee Jätkäsaaren suomenkielinen pääkoulu. Sinne on tarkoitus sijoittaa perusopetuksen luokkatasot 3 – 9. Oppilaspaikkoja kouluun tulee 740 ja tehokäytössä noin 810. Maanrakennustyöt pyritään aloittamaan vuoden kuluttua, ja koulun on määrä valmistua kesällä 2019.


Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston, kaupunginhallituksen ja kaupunginjohtajiston suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin. Helsingin kaupunginkanslia

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>