Viimeisimmät julkaisut

Jätkäsaaren Lakeanpuiston arkkitehtuurikilpailun voitti OOPEAA

Lakea Oy järjesti yhteistyössä Helsingin kaupunkisuunnitteluviraston kanssa 1.2.–29.4.2016 Jätkäsaaren Lakeanpuiston kutsukilpailun, jonka voitti OOPEAA Office for Peripheral Architecture Oy. Voittaja julkistettiin 15.6.2016 Helsingissä.

Suunnittelukilpailun tavoitteena oli löytää kaupunkikuvallisesti ja toiminnallisesti korkeatasoinen, energiataloudellinen ja kustannustehokas ratkaisu Atlantinkaaren korttelialueelle toteutettavalle 4–6-kerroksiselle asuinkerrostalolle.

Kilpailuun oli kutsuttu neljä suunnittelutoimistoa. Ehdotukset olivat huolellisesti taustoitettuja ja toteutettuja, ja niissä oli esitetty erilaisia ratkaisuvaihtoehtoja niin asuntopohjien, yhteistilojen kuin julkisivuratkaisujenkin osalta. Palkintolautakunta toteaa kilpailun olleen korkeatasoinen ja erittäin mielenkiintoinen.

Jätkäsaaren Lakeanpuiston on määrä valmistua vuoden 2018 aikana. Kuva: Havainnekuva/Arkkitehtitoimisto OOPEAA

Jätkäsaaren Lakeanpuiston on määrä valmistua vuoden 2018 aikana. Kuva: Havainnekuva/Arkkitehtitoimisto OOPEAA

Palkintolautakunta valitsi yksimielisesti kilpailun voittajaksi ”Karlssonin”, joka täytti kilpailun tavoitteet ehdotuksista parhaiten. Voittaneen ehdotuksen on laatinut OOPEAA Office for Peripheral Architecture Oy, pääsuunnittelijana arkkitehti Anssi Lassila ja projektiarkkitehtina Iida Hedberg. Muuhun työryhmään kilpailuvaiheessa kuuluivat arkkitehti Anne Kaivo-oja sekä arkkitehtiylioppilaat Juha Pakkala, Melanie Sommerfeld ja Karoliina Mäenpää.

– Me Lakealla haluamme tarjota erottuvia kohteita, joissa yhdistyvät vaikuttava arkkitehtuuri, kustannustehokkuus sekä asumismukavuus ja toimivuus. OOPEAA:n ehdotuksessa toiminnalliset ja tekniset tavoitteet oli ratkaistu laadukkaasti ja näyttävästi toteuttamiskelpoisella tavalla, perustelee Lakea Oy:n toimitusjohtaja ja palkintolautakunnan puheenjohtaja Timo Mantila.

– Voitto merkitsee meille yhteistyön jatkumista ja syventymistä Lakean kanssa sekä tietysti myös toimistomme kehittymistä pääkaupunkiseudulla uusine mahdollisuuksineen. Kiitämme kilpailun järjestäjiä tilaisuudesta olla mukana – on valtavan hienoa päästä suunnittelemaan kohde keskeiselle paikalle uutta Helsinkiä, toteaa OOPEAA:n perustaja ja johtaja Lassila.

Mantilan lisäksi palkintolautakuntaan kuuluivat Lakea Oy:stä tekninen johtaja Veikko Jokimäki, aluepäällikkö Juha Kuusiniemi sekä projekti-insinööri Juuso Koskela, Helsingin kaupunkisuunnitteluvirastosta Kirsi Rantama ja Matti Kaijansinkko sekä Suomen Arkkitehtiliiton kilpailutoimikunnan nimeämänä arkkitehti SAFA Juhani Maunula.

– Kiitän kilpailuun osallistuneita lahjakkaita suunnittelijoita sekä palkintolautakunnan jäseniä asiantuntevasta työstä. Tämän erinomaisen suunnittelutyön pohjalta meidän on hyvä lähteä yhdessä kehittämään ja rakentamaan Jätkäsaareen varsin kiinnostavaa kohdetta, jonka on määrä valmistua vuoden 2018 aikana, Mantila täsmentää.


Lakea Oy on 15 pohjalaisen kunnan omistama yhtiö, joka rakennuttaa valtakunnallisesti asuntoja sekä omaan omistukseen että tarjoaa monipuolista rakennuttajapalvelua muille toimijoille. Lakea Isännöinti tarjoaa laadukkaita isännöintipalveluja ja vastaa vuokraustoiminnasta. Lakealla on toimipisteet Seinäjoella, Vaasassa, Kokkolassa, Jyväskylässä ja Riihimäellä. Yhtiö täytti viime vuonna 40 vuotta.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>