Viimeisimmät julkaisut

Jani Vahvanen Schneider Electricin Suomen toimitusjohtajaksi

Kauppatieteiden maisteri Jani Vahvanen on aloittanut Schneider Electric Finland Oy:n toimitusjohtajana 1.11.2016. Vahvaselle raportoivat Schneider Electric Finland Oy:n liiketoimintayksiköistä ja tukitoiminnoista vastaavat johtajat sekä Schneider Electricin Baltian yksiköiden toimitusjohtaja Sohvi Rajamäki. Vahvanen siirtyi uuteen tehtäväänsä Hewlett Packard Enterprisen Suomen ja Baltian maiden toimitusjohtajan tehtävästä.

jani_vahvanen

Jani Vahvanen

”Tulin tänne oman alansa johtavasta, aivan erinomaisesta globaalista yrityksestä. Schneider Electric on valtavan kyvykäs ja menestyvä globaali yhtiö, jonka energianhallinnan ja automaation ratkaisut ovat maailmanlaajuisesti erittäin edistyksellisiä. Tuotteemme, palvelumme ja ohjelmistomme tähtäävät konkreettisten ratkaisujen kautta energiankulutuksen optimointiin. Meillä on mielestäni vahva kyky toteuttaa hyvin vaativia projekteja. Tätä osaamista hyödyntämällä luomme koko Suomen kattavan palveluorganisaatiomme avulla merkittävää lisäarvoa asiakkaillemme sekä vaikutamme positiivisesti kestävään kehitykseen”, kertoo Schneider Electricin toimitusjohtaja Jani Vahvanen.

”Olen ylpeä saadessani työskennellä yrityksessä, joka strategiansa mukaan taistelee ilmastonmuutosta vastaan, ja joka pystyy tarjoamaan konkreettisia keinoja energiadilemman ratkaisemiseksi. Schneider Electricillä tärkein tehtäväni on kehittää toimintaamme mahdollisimman asiakas-ja kumppanilähtöiseksi. Portfoliomme on erinomainen, mutta mielestäni se, miten osaamme kohdistaa sen hyödyt asiakkaiden tarpeisiin lienee meille se keskeisin kehitysalue.”

”Schneider Electric on teollisen internetin edelläkävijä. Olemme hyödyntäneet verkkoteknologiaa ja koneiden välistä kommunikaatiota jo kauan ennen kuin siitä alettiin puhua teollisena internetinä. Alalla ja yhtiössä, jonka tuotekehityspanokset keskittyvät energiankulutuksen optimointiin, on bisneksen ja asiakkaiden kannalta todella mielenkiintoiset näkymät. Erilaisten laitteiden, antureiden, ohjausjärjestelmien, päätelaitteiden ja käyttäjien verkottuminen parantaa kaikenlaisten kiinteistöjen energiatehokkuutta sekä luo esimerkiksi teollisuuden valmistusprosesseihin tai sähköverkkojen toimintaan merkittävää kilpailukykyä,” Vahvanen jatkaa.

Vahvanen tuo Schneider Electriciin vahvaa kokemusta myynnistä, markkinoinnista ja liiketoiminnan johtamisesta sekä kansainvälisesti että alueellisesti. Ennen Hewlett Packard Enterprisen Suomen ja Baltian maiden toimitusjohtajan tehtävää Vahvanen toimi johtajana Hewlett Packard Enterprisen globaalissa suurasiakasmyynnissä ja oli Euroopan, Lähi-Idän ja Afrikan liiketoiminta-alueen suurasiakasyksikön johtoryhmän jäsen.

HP-uransa aluksi Vahvanen toimi ensin eri toimialayksiköiden myyntijohtajana ja eteni sitten Suomen ja Baltian maiden Suurasiakasmyynnin johtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi. Tämän jälkeen hän vastasi johtoryhmän jäsenenä Suomen ja Baltian maiden palvelin-, tallennus- ja verkkoliiketoiminnasta. Vahvanen on aiemmin toiminut myyntiin ja markkinointiin liittyvissä tehtävissä myös Yomi Oyj:ssä, Votek Oy:ssä ja IBM:llä.

Schneider Electric on maailman johtavia integroitujen ja tehokkuutta parantavien ratkaisujen toimittajia muun muassa energianjakelun, teollisuusautomaation, konesaliratkaisujen ja kiinteistönhallintajärjestelmien sektoreilla. Yritys investoi 5 prosenttia liikevaihdostaan tutkimus- ja kehitystoimintaan voidakseen tarjota parhaita energianhallinnan ja automaation innovaatioita.

Schneider Electricillä on Suomessa, Latviassa, Liettuassa ja Virossa yli 25 myyntiin, markkinointiin ja asiakaspalveluun keskittyvää yksikköä. Lisäksi yrityksellä on Suomessa ja Baltiassa useita tuotekehitys- ja tuotantoyksiköitä. Suomen ja Baltian yksiköt työllistävät noin 700 henkilöä.


Tietoa Schneider Electricistä

Schneider Electric on maailmanlaajuinen energianhallinnan ja automaation asiantuntija. Vuonna 2015 yrityksen liikevaihto oli noin 27 miljardia euroa. Yrityksemme yli 160 000 työntekijää palvelevat asiakkaita yli 100 maassa ja auttavat heitä hallitsemaan energiaansa ja prosessejaan turvallisesti, luotettavasti, tehokkaasti ja kestävästi. Yksinkertaisimmista kytkimistä aina monimutkaisiin toimintajärjestelmiin asti teknologiamme, ohjelmistomme ja palvelumme auttavat asiakkaitamme hallitsemaan ja automatisoimaan toimintojaan paremmin. Kytketyt teknologiamme uudistavat teollisuudenaloja, muuttavat kaupunkeja ja rikastuttavat elämiämme.

Me Schneider Electricillä käytämme tästä sanontaa Life Is On.www.schneider-electric.fi

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>