Viimeisimmät julkaisut

Itä-Helsingin uusi keskus harjakorkeudessa – nimeksi Easton Helsinki

Keskon Itäkeskukseen rakenteilla oleva uusi kaupunkikeskus juhlii tänään sen ensimmäisen osan harjannostajaisia. Samalla otetaan käyttöön kaupunkikeskuksen nimi Easton Helsinki, tuttavien kesken Easton.

Eastonin ensimmäinen osa avautuu asiakkaille syksyllä 2017. Tuolloin uudessa kaupunkikeskuksessa ovat jo mukana täysin uuden konseptin mukainen K-citymarket sekä noin 30 päivittäiseen arjen asiointiin liittyvää kauppaa ja palveluntarjoajaa.

Havainnekuva Easton Helsingistä iltavalossa. Kuva: Kesko

Havainnekuva Easton Helsingistä iltavalossa. Kuva: Kesko

Easton Helsinki nimikilpailun satoa

Kaupunkikeskuksen nimi Easton Helsinki valikoitui keskuksen nimeämiseksi järjestetystä nimikilpailusta, johon tuli yli 700 ehdotusta.

”Easton on nimenä lyhyt ja ytimekäs. Se istuu sekä suomalaiseen että kansainväliseen puheeseen ja kytkeytyy vahvasti Itä-Helsingin alueeseen. Lisäksi nimeen on helppo liittää sitä sisältöä, jota kaupunkikeskukseemme on tulossa; ruokaa, viihtymistä ja yhdessäoloa modernissa kaupunkiympäristössä”, Keskon Etelä-Suomen aluejohtaja Antti Palomäki sanoo.

Odotettavissa ylivertainen asiakaskokemus

Eastonin ensimmäinen osa keskittyy erityisesti ruokaan ja ruokailuun sekä arjen asiointiin. Jo ensimmäisessä osassa Easton tarjoaa asiakkailleen ylivertaisen asiointikokemuksen sekä yrityksille maan kehittyneimmät puitteet monikanavaiseen yrittämiseen.

Eastonin suunnittelussa on erityisesti kiinnitetty huomiota sen helppoon saavutettavuuteen niin kävellen, pyöräillen kuin autollakin.

”Pelkästään Eastonin ensimmäiseen osaan on tulossa parkit yli 300 polkupyörälle ja lähes 1000 autopaikkaa, joista suurin osa sijaitsee sisätiloissa. Lisäksi Helsingin kaupunki on rakentanut Itäväylän suuntaisesti Iiriksen talon kulmalta leveän Gotlanninkadun kaupunkikeskukseen. Se sujuvoittaa asiakas- ja huoltoliikennettä merkittävästi.”

Haluatko lisää tietoa Suomen hienoimmista hankkeista?

Kokonaisuus yli 200 miljoonan euron investointi

Easton Helsingin ensimmäisen vaiheen rakennusoikeus on 26 000 kerrosneliömetriä, josta vuokrattavaa tilaa on yhteensä 20 000 kerrosneliömetriä. Ensimmäisen vaiheen investoinnin arvo on noin 100 miljoonaa euroa ja sen työllistämisvaikutus on noin 250 henkilötyövuotta kahden vuoden ajan. Rakennushanke toteutetaan projektijohtopalveluna, josta vastaa Haahtela – rakennuttaminen Oy.

Easton Helsingin kokonaisrakennusoikeus on noin 62 000 kerrosneliömetriä liiketilaa sekä 8 400 kerrosneliömetriä asumista. Suunnitteilla on kaksi tornitaloa keskuksen toisen vaiheen länsipäätyyn.

Easton Helsingin toisen osan on arvioitu valmistuvan vuonna 2019. Koko kokonaisuuden investoinnin arvo on yli 200 miljoonaa euroa.


Kesko on suomalainen kaupan alan pörssiyhtiö. Kesko toimii päivittäistavarakaupassa, rakentamisen ja talotekniikan kaupassa sekä autokaupassa. Sen toimialat ja ketjut toimivat tiiviissä yhteistyössä kauppiasyrittäjien sekä muiden kumppaneiden kanssa. Keskon liikevaihto oli 8,7 miljardia euroa vuonna 2015 ja henkilökuntaa oli lähes 20 000 henkeä. Keskon ketjutoimintaan kuuluu yli 1 500 kauppaa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa, Puolassa, Venäjällä ja Valko-Venäjällä. Keskon osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Yhtiön kotipaikka ja päätoimitilat sijaitsevat Helsingissä. www.kesko.fi

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>