Viimeisimmät julkaisut

Ilmarisen suhdanneindeksi: Työntekijämäärät vahvassa kasvussa

Työntekijämäärät ovat vahvassa kasvussa, kertoo Ilmarisen suhdanneindeksi

Kuva: Ilmarinen

Seurantaryhmän työntekijämäärät kasvoivat marraskuussa 7,4 prosenttia edellisvuodesta. Erityisen voimakasta kasvu oli henkilöstövuokrausalalla.

Ilmarisen suhdanneindeksi antaa ajantasaista tietoa Suomen talouden kehityksestä. Se kuvaa muutosta seurantaryhmän työntekijämäärissä kuukausi- ja vuositasolla.

Marraskuussa seurantaryhmän työntekijämäärät kasvoivat 7,4 prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Tammi-marraskuun suhdanneindeksi oli 6,1 prosenttia.

– Työntekijämäärien kasvu jatkui vahvana. Kasvu ei keskittynyt pelkästään pääkaupunkiseudulle, vaan esimerkiksi Pohjois-Suomessa nähtiin kovia lukuja, Ilmarisen johtaja Jaakko Kiander kommentoi.

Henkilöstövuokraus kovassa kasvussa

Henkilöstövuokrausalla työntekijämäärät kasvoivat erityisen voimakkaasti. Marraskuussa seurantaryhmän työntekijämäärät kasvoivat peräti 14,6 prosenttia edellisvuodesta. Tammi-marraskuussa kasvua oli 11,2 prosenttia edellisvuodesta.

– Henkilöstövuokrauksessa työntekijämäärien kasvu oli selvästi seuraamistamme toimialoista vahvinta, Kiander sanoo.

Hyvä vire jatkui myös rakentamisessa. Rakentamisen työntekijämäärät kasvoivat marraskuussa 6,4 prosenttia edellisvuodesta. Tammi-marraskuussa kasvua oli 5,1 prosenttia.

Satama-alalla marraskuu oli neljäs peräkkäinen positiivinen kuukausi. Marraskuussa työntekijämäärät kasvoivat 3,8 prosenttia ja tammi-marraskuussa 0,9 prosenttia edellisvuodesta.

Suhdannetietoa kuukausittain

Eläkevakuutusyhtiö Etera on julkaissut suhdanneindeksiä vuodesta 2013 lähtien. Ilmarinen ja Etera yhdistyivät vuoden 2018 alussa. Suhdanneindeksin seurantaryhmä koostuu nyt niistä yhdistyneen Ilmarisen yritysasiakkaista, jotka ilmoittavat palkkatietonsa kuukausittain. Suhdanneindeksi kuvaa noin 15 000 Ilmarisen asiakkaana olevan yrityksen työntekijämäärän muutosta edellisvuoteen verrattuna.

Ilmarisen suhdanneindeksi julkaistaan kuukausittain, seuraavan kerran 20.2.2018.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>