Viimeisimmät julkaisut

Ilmarinen sijoittaa Firaan

Iilmarinen_logolmarinen lähtee sijoittajaksi rakennusyhtiö Firaan. Alkuvaiheessa Ilmarisen omistusosuus on 10 prosenttia. Kauppaan kuuluu mahdollisuus lisätä omistusta tulevaisuudessa.

Ilmarisen listaamattomista sijoituksista vastaavan johtajan Esko Torstin mukaan sijoitus Firaan sopii hyvin Ilmariselle.

– Fira on osoittanut kykynsä luoda uutta arvoa rakentamiseen kehittämällä liiketoimintaa asiakaslähtöisesti. Yhtiön rakennusalaa uudistava kehitystyö on palkittu monin tunnustuksin ja näkyy myös liiketoiminnan tuloksissa. Vastikään Lontoon pörssin taustayhtiö listasi Firan tuhannen eurooppalaisen kasvuyhtiön joukkoon, sanoo Torsti.

Torstin mukaan rakentamisen laadun ja tuottavuuden parantaminen on Ilmarisenkin toiminnan ytimessä. Onhan Ilmarinen itse suuri kiinteistönomistaja.

Firan toimitusjohtajan Jussi Ahon mukaan Ilmarinen pitkäjänteisenä ja vakavaraisena sijoittajana sopii erinomaisesti yhtiön seuraavan kehitysvaiheen rahoittajaksi. Fira on kasvanut viime vuosina vahvasti. Yhtiön kasvun salaisuus on asiakaslähtöisyys. Fira nosti asiakkaan ja tietomallinnuksen entistä vahvemmin toimintansa keskiöön Verstas-palvelulla, joka lanseerattiin vuonna 2009.

– Keskeinen ajatuksemme on ollut, että rakennushankkeessa arvoa voidaan luoda vain, kun asiakas on aktiivisesti mukana. Yli 140 Verstaan kokemuksella voin sanoa, että lähestymistapamme on ollut menestys.  Nyt haluamme tarjota tämän mahdollisuuden digitalisaation keinoin myös muille, Aho kertoo.


Ilmarisen tehtävänä on varmistaa, että lähes 900 000 suomalaista saa työstään ansaitsemansa eläkkeen. 580 asiantuntijan voimin autamme asiakasyrityksiämme menestymään, työntekijöitä viihtymään työssään ja viettämään eläkepäiviään mahdollisimman hyväkuntoisina. Markkinaosuutemme on noin kolmannes ja eläkevastuita kattamassa meillä on yli 35 miljardin euron sijoitusomaisuus. Lisätietoja: www.ilmarinen.fi

Fira uskoo, että ainoa mahdollinen lähtökohta rakentamiselle on ihminen. Rakentaminen on palvelua, jossa rakennuksen suunnittelun lähtökohtana on sen käyttötarkoitus. Fira palvelee osallistamalla ihmisiä, soveltamalla uusia työskentelytapoja ennakkoluulottomasti, kehittymällä ja tutkimalla maailmaa jatkuvasti. Samalla Fira rakentaa fiksummin: kustannustehokkaasti, ennakoidusti ja todellista tarvetta palvellen. Fira-konserniin kuuluvat monipuolisia uudis-, korjaus- ja asuntorakentamisen hankkeita päätoteuttajana tekevä Fira Oy sekä putkiremontteihin erikoistunut Fira Palvelut Oy. Fira-konsernin pääkonttori sijaitsee Vantaalla, ja konsernin liikevaihtoennuste vuodelle 2016 on noin 165 miljoonaa euroa. Lisätietoja: www.fira.fi

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>