Viimeisimmät julkaisut

Ilmarinen investoi aurinkovoimaan

Ilmarinen on tehnyt sopimuksen älykkään aurinkosähköjärjestelmän toimituksesta suomalaisen Solnet Green Energy Oy:n kanssa.

Ilmarinen rakennuttaa pääkonttorinsa katolle Helsingin suurimman kiinteistökohtaisen aurinkovoimalan

ilmarinen_logoInvestoimalla pääkonttorinsa katolle asennettavaan aurinkovoimalaan Ilmarinen haluaa vauhdittaa uusiutuvan energian hyödyntämistä ja vähentää kasvihuonepäästöjä.

Ilmastonmuutoksen hillintä on Ilmariselle keskeinen teema. Ilmarinen on mm. sitoutunut laskemaan osakesalkkunsa hiilijalanjäljen vuosittain sekä uudisrakennuttamisen hiilijalanjäljen toimistotalojen osalta. Ilmastoriskit ja -mahdollisuudet otetaan Ilmarisessa huomioon sijoituspäätöksiä tehtäessä. Nyt rakennettava aurinkovoimala on hyvä esimerkki ilmastopositiivisesta sijoituskohteesta.

– Aurinkovoimala on tuottava ja pieniriskinen investointi kiinteistösijoitusportfoliossamme. Samalla vähennämme toiminnastamme syntyviä hiilidioksidipäästöjä energiatehokkailla ratkaisuilla ja siirtymällä uusiutuviin ja vähähiilisiin energiamuotoihin. Pääkonttorimme katolle rakennettavalla aurinkovoimalalla näytämme myös esimerkkiä ilmastotalkoissa, sanoo johtaja Esko Torsti Ilmarisesta.

Solnet Green Energy rakentaa Ilmarisen pääkonttorin, KOY Lepakon, katolle Helsingin suurimman kiinteistökohtaisen aurinkovoimalan, jonka huipputeho on 236 kWp. Kiinteistön katolle asennetaan noin 750 aurinkopaneelia, jotka tuottavat sähköä toimistorakennuksen omaan kulutukseen. Kesäkuukausina piikkituotannon aikaan voimalalla katetaan noin neljäsosa kiinteistön sähkötarpeesta. Älykäs aurinkovoimala takaa parhaan tuoton kaikissa olosuhteissa sekä alhaiset elinkaarikustannukset.

– Ilmarisen kanssa allekirjoitettu sopimus on tärkeä avaus suurten kiinteistösijoittajien aurinkosähkön hyödyntämiselle. Eläkeyhtiöillä on omistuksessaan paljon kiinteistöjä, joiden sijoitustuottoa he voivat parantaa aurinkoenergiainvestoinneilla. Älykkään voimalan edut ja nykyinen kustannustaso tekevät aurinkovoimalahankkeista loppuasiakkaalle taloudellisesti kannattavia sijoituksia, kertoo Kaj Kangasmäki Solnet Green Energy Oy:stä.

Aurinkovoimalan rakentaminen alkaa kesäkuussa ja aurinkosähkön tuotanto on täydessä käynnissä jo elokuun aikana.


Ilmarisen tehtävänä on varmistaa, että lähes 900 000 suomalaista saa työstään ansaitsemansa eläkkeen. 580 asiantuntijan voimin autamme asiakasyrityksiämme menestymään, työntekijöitä viihtymään työssään ja viettämään eläkepäiviään mahdollisimman hyväkuntoisina. Markkinaosuutemme on noin kolmannes ja eläkevastuita kattamassa meillä on yli 35 miljardin euron sijoitusomaisuus. Lisätietoja: www.ilmarinen.fi

Solnet Green Energy Oy on Suomen johtava älykkäiden aurinkosähköjärjestelmien toimittaja. Nykyaikaiset älykkäät voimalat takaavat parhaan tuoton kaikissa olosuhteissa ja ne voidaan asentaa vapaasti myös haastaviin kohteisiin. Datapalvelut tuovat kustannustehokkuutta ja lisäarvoa mahdollistaen esimerkiksi keskitetyn valvonnan ja tuotantotietojen esittämisen inforuuduilla. Solnet Green Energy Oy toteuttaa hankkeet räätälöidysti tarjoten palveluita kokonaisvaltaisesti asiakkaan tavoitteiden ja tarpeiden mukaisesti. Lisätietoja: www.solnet.fi

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>