Viimeisimmät julkaisut

Ikkuna- ja ovivalmistaja Inwido ostaa Lämpöluxin

Inwido Finland Oy ja Värmelux Oy:n omistajat ovat allekirjoittaneet sopimuksen, jonka mukaan Inwido ostaa enemmistön yhtiöstä. Värmelux on Lämpölux-tuotemerkistään tunnetun Suomen Lämpöikkuna Oy:n omistaja.

Inwido Finland Oy:n toimitusjohtaja Timo Luhtaniemi. Kuva Inwido Finland Oy.

Inwido Finland Oy:n toimitusjohtaja Timo Luhtaniemi. Kuva Inwido Finland Oy.

Maanantaina 11.4. allekirjoitetun sopimuksen toteutuminen vaatii kilpailuviranomaisen hyväksynnän. Kaupan toteutuessa Inwido Finland Oy ostaa CapMan Oyj:n hallinnoimalta rahastolta sen omistamat Värmelux Oy:n osakkeet ja yhtiön toimiva johto jää osakkeenomistajiksi noin 17 % osuudella.

Kaupan jälkeen Suomen Lämpöikkuna tulee jatkamaan nykyistä Lämpölux-konseptin mukaista liiketoimintaa tytäryhtiönä osana Inwido-konsernia.

– Toteuttaaksemme kasvustrategiamme investoimme tuotevalikoiman, asennuspalvelun, myynnin ja jakelukanavien kehittämiseen. Kaupan toteutuessa saamme ennen kaikkea asennuksen, myynnin ja näihin liittyvien palveluiden konseptiosaamista, kertoo Inwido Finland Oy:n toimitusjohtaja Timo Luhtaniemi.

– Uuden tuotantokapasiteetin rakentamiselle ei ole tarvetta. Meillä on jo kolme modernia kilpailukykyistä suomalaistehdasta, ja koko toimialan kapasiteetti on nyt riittävällä tasolla jopa ajatellen kysynnän reipasta kasvua.  Investoimalla tuotteiden ja palveluiden kehittämiseen voimme luoda selvästi enemmän arvoa asiakkaillemme kuin kasvattamalla tuotantokapasiteettia, Luhtaniemi toteaa.

Lisätiedot:
Timo Luhtaniemi, toimitusjohtaja, Inwido Finland Oy, puh. 0400 447464
etunimi.sukunimi(at)inwido.fi Sivut: inwido.com, eskopuu.fi, pihla.fi, tiivi.fi

Inwido on Euroopan suurin ikkunoiden ja ovien valmistaja. Sen liikevaihto vuonna 2015 oli 5,2 miljardia Ruotsin kruunua ja henkilöstön määrä on noin 3.400. Inwido Finland Oy vastaa Pihla-, Tiivi- ja Eskopuu -tuotemerkeistä. Tehtaat sijaitsevat Haapajärvellä, Kannuksessa ja Ruovedellä sekä pääkonttori Jyväskylässä. 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>