Viimeisimmät julkaisut

Ihmislähtöinen valaistusratkaisu lisää työhyvinvointia

Älykkäällä ja mukautuvalla valaistuksella on suora vaikutus jaksamiseen ja hyvinvointiin työpaikalla. Ihmislähtöinen valaistus on uusi asia, joka tuo valaistukseen mukaan hyvinvointinäkökulman – energiansäästöstä puhumattakaan.

Oletko tullut ajatelleeksi, että työympäristön valaistusratkaisu voi olla paitsi energiatehokas, mutta myös sellainen, joka parantaa merkittävästi työviihtyvyyttä, vireyttä ja tuottavuutta? Sen mahdollistaa suomalainen valaistusratkaisujen edelläkävijä Helvar Oy. Helvar on kulkenut vuosikymmeniä valaistusratkaisujen aallonharjalla. Markkinointijohtaja  Lars Hellströmin  mukaan suuntaus valaistuksen saralla kulkee kohti älykkäitä kokonaisratkaisuja.

– Led-teknologia ja valonohjaus ovat avanneet aivan uudenlaisia tapoja hyödyntää valaistusta ja saada aikaan merkittävää energiansäästöä. Myyntijohtaja  Jukka Riikkulan  mukaan älykkäällä valaistuksenohjauksella voi säästää jopa 70 % energiakuluissa.

– Kun valaistusta ohjataan vakiovalo- ja läsnäolotunnistimin, valot eivät ole esimerkiksi logistiikkatilassa jatkuvasti päällä, vaan vain silloin kun tiloissa liikutaan.

Valaistus auttaa jaksamaan 

Energiatehokkuuden lisäksi Helvarissa uskotaan myös niin sanotun ihmiskeskeisen valaistuksen merkitykseen.

– Hyvin suunnitelulla valaistusratkaisulla voi tutkimustenkin mukaan saada aikaan useiden prosenttien nousun työn tuottavuudessa: kun työympäristössä on hyvä ja laadukas valaistus, ihmiset viihtyvät, jaksavat ja saavat enemmän aikaan, tuotteistosta vastaava johtaja  Henri Juslén  kertoo.

Helvarin uudet toimitilat Espoon Keilaniemessä on toteutettu ihmislähtöisen ajatusmallin mukaan.

– Ihmislähtöinen valaistus on uusi asia, joka tuo valaistukseen mukaan hyvinvointinäkökulman. Eri-ikäiset, erilaisia työtehtäviä tekevät ihmisethän tarvitsevat erilaista valaistusta. Hyödynnämmekin toimistollamme värilämpötiloja valaistuksessa, sillä se tukee erilaisia työskentelytapoja. Kun halutaan olla tuottavia, tarvitaan kylmää valoa ja rentoutumiseen auttaa lämmin valo. Toimistomme valaistus mukautuu myös sen mukaan, miten tiloihin virtaa päivänvaloa, jolloin keinovalon määrä tiloissamme pienenee ja säästämme energiaa, myyntipäällikkö  Paula Ristoja  esittelee.

Helvarin toimiston valot ovat myös säädettävissä työpisteittäin ja neuvotteluhuoneissa on läsnäolotunnistimet eli valot sammuvat, kun tilassa ei ole ketään.

– Valaistusratkaisu on myös helppo mukauttaa, mikäli tilojemme käyttötarve muuttuu. Jokainen valaisin on oma älykäs yksikkönsä, jota voimme tarvittaessa ohjata erikseen, Riikkula lisää.

Teksti: Mia Heiskanen


Helvar on erikoistunut kehittämään energiatehokkaita komponentteja ja ratkaisuja valaisimiin ja valaistusjärjestelmiin. Helvarin tuotteet tunnetaan erinomaisesta luotettavuudesta, energiatehokkuudesta ja monipuolisuudesta.

https://www.helvar.com/fi/

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>