Viimeisimmät julkaisut

Icopalin uudeksi omistajaksi kattomateriaalivalmistaja GAF

Icopalin omistaja vaihtuu: uusi omistaja on yhdysvaltalainen GAF, Pohjois-Amerikan suurin kattomateriaalien valmistaja. Yhdessä Icopal ja GAF muodostavat maailman suurimaan katto- ja vedeneristysratkaisujen tuottajan.

icopal

Investcorp myy Icopalin GAFille

Kauppa synnyttää maailman johtavan vedeneristysratkaisujen tuottajan

Kööpenhamina | 25.1.2016

Pääomasijoitusyhtiö Investcorp on solminut sopimuksen, jolla Icopal siirtyy GAFin, Pohjois-Amerikan suurimman kateratkaisujen tuottajan, omistukseen. Kauppahinta on noin miljardi euroa.
Siirryttyään Investcorpin omistukseen vuonna 2007 Icopalista on kehittynyt todellinen kate- ja vedeneristystuotteiden ja -palvelujen moniosaaja. Icopal on Euroopan johtava bitumikatteiden tuottaja ja tämän lisäksi se on vahvistanut asemiaan myös synteettisten ja nestemäisten katemateriaalien markkinoilla. Icopal tarjoaa myös muita tuotteita ja palveluja asuin- ja teollisuuskohteisiin, perustusten vedeneristämiseen sekä maa- ja vesirakentamiseen.

GAF-kauppojen jälkeen uudesta yhtiöstä tulee maailman suurin kate- ja vedeneritysratkaisujen tuottaja, jolla on 65 tuotantolaitosta eri puolilla maailmaa, 6500 työntekijää, ja jonka yhteenlaskettu liikevaihto yli 80 eri maasta on lähes 4 miljardia dollaria.

Miguel Kohlmann, Icopalin toimitusjohtaja: “GAFin pitkät perinteet innovatiivisuuden, laadun ja asiakaskeskeisyyden saralla tukevat Icopalin vahvuuksia ja arvoja. Asiakkaillemme uusi yhtiö tarkoittaa mittakaavaetuja, isompaa tuote- ja palveluvalikoimaa, entistä suurempaa panostusta tuotekehitykseen, sekä vertaansa vailla olevaa maailmanlaajuista jakeluverkostoa. Työntekijämme puolestaan pääsevät hyötymään uuden liiketoimintaympäristön tarjoamista mahdollisuuksista todella globaalissa mittakaavassa. Haluan tässä yhteydessä kiittää Investcorpia siitä valtavasta tuesta, jota se on antanut Icopalille sen noustessa johtavaksi vedeneritysratkaisujen tuottajaksi. Tulevaisuutemme näyttää erittäin valoisalta.”

Bob Tafaro, GAFin toimitusjohtaja: “Kunnioitamme suuresti Icopalin johdon lahjakkuutta ja toivotamme kaikki Icopalin työntekijät tervetulleiksi GAF-perheeseen. Icopal on vakiinnuttanut asemansa eurooppalaisena markkinajohtajana, jonka liiketoiminnan jakauma on vahvalla pohjalla, ja jonka tuotteet, toiminnot ja työntekijät ovat maineensa ansainneet. Synteettisten ja nestemäisten ratkaisujen kasvavat markkinat Euroopassa ja Icopalin strategiset visiot segmentillä ovat meistä innostavia. Icopalin maine jälleenmyyjien, urakoitsijoiden ja rakennuttajien keskuudessa sekä sen maantieteellinen asema tekee siitä ainutlaatuisen yrityksen, jolle teknologinen kehitys tulee avaamaan uusia, mielenkiintoisia mahdollisuuksia – työ, jota GAF haluaa olla tukemassa osaamisellaan ja resursseillaan.”

Daniel Lopez-Cruz, Investcorpin yritysinvestointien Euroopan johtaja: “Icopalin liiketoiminnan tuloksellisuus ja asema, jonka se on saavuttanut ydinmarkkinoillaan haastavasta markkinatilanteesta huolimatta, on osoitus onnistuneesta alueellisesta ja tuoteteknologisesta kehityksestä sekä johdon kokemuksesta ja sitoutumisesta. Olemme iloisia, että GAF on nähnyt Icopalin vahvuudet ja varmoja, että GAFista Icopal saa itselleen kumppanin, jonka kanssa se voi jatkaa strategista työtään ja kasvuaan.”

David Millstone, co-Chief Executive Officer, Standard Industries (GAFin emoyhtiö) ja David Winter, Chief Investment Officer, 40 North Management: “Olemme ylpeitä voidessamme yhdistää Icopalin ja GAFin, alueidensa markkinajohtajat, joita meriittien arvostaminen, laadukkuus ja ensiluokkainen asiakaspalvelu ovat yhdistäneet jo yli 100 vuoden ajan, ja joille henkilökunnan kehittäminen on kunnia-asia. Odotamme innolla pääsevämme käyttämään innovaatioitamme asiakkaidemme parhaaksi. Uuden yhtiön koko ja taloudellinen vahvuus avaa meille mahdollisuuden johtaa katemarkkinoita Atlantin molemmin puolin ja myös muualla maailmassa.  Tämä on yhtiömme ensimmäinen tärkeä askel kohti globaalia markkinajohtajuutta alallamme.”
Kauppa on viranomaisten hyväksyttävänä ja sen odotetaan saavan hyväksynnän vuoden 2016 toisella neljänneksellä.

Investcorpin neuvontanatajina ovat toimineet Lazard & Co, Limited sekä Jefferies International Limited.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>