Viimeisimmät julkaisut

Hyvinkään Sveitsin asuinrakentamisen ideakisa ratkesi

Sveitsi-Härkävehmaan alueen kehittämiseksi järjestetyn asuinrakentamisen ideakilpailun voitti ehdotus ”Terve metsä, terve vuori!”

Kuva: Hyvinkään kaupunki

Tuomariston mukaan voittaja on kokonaisuutena kaupunkirakenteellisen ratkaisunsa ja arkkitehtuurinsa puolesta perusteltu ja taidokas.

Arkkitehdit Anttila & Rusanen Oy:n laatima voittajatyö tarjoaa kehityskelpoisen lähtökohdan alueen suunnittelulle, ja se otetaan huomioon Sveitsi-Härkävehmaan alueen osayleiskaavassa ja asemakaavassa.

Kilpailun tuomariston mukaan kaikki kilpailuehdotukset oli työstetty ammattitaidolla ja huolella. Ehdotukset sisälsivät monia kiinnostavia ratkaisuja ja ideoita, ja kukin kilpailuun osallistunut työryhmä oli käsitellyt annettuja suunnitteluohjeita omista lähtökohdistaan. Ehdotukset poikkesivatkin huomattavasti toisistaan sekä osa-alueiden käsittelyn, että asumisratkaisujen ja arkkitehtuurin osalta.

Yleisön suosikikki oli ”HOP SUISSE!”;  Playa Arkkitehdit Oy:n laatima ehdotus oli yleisön mielestä mm. arkkitehtonisesti laadukas ja ympäristöön sopiva.

Hyvinkään Sveitsi on metsäinen virkistysaluekokonaisuus Hyvinkään keskustan luoteisosassa. Sen keskeiset osat ovat noin 100 hehtaarin laajuinen Sveitsin puiston luonnonsuojelualue ja rakennettu ydinalue palveluineen.

Sveitsin historia virkistys- ja matkailukohteena juontaa juurensa 1800-luvulle, jolloin alue tuli tunnetuksi karun nummiluontonsa ja mantereisen ilmanalansa vuoksi. Alue siirtyi Hyvinkään kunnalle vuonna 1924, minkä jälkeen siitä kehittyi aikansa merkittävä talviurheilukeskus.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>