Viimeisimmät julkaisut

Hyväntoivonpuisto Helsingin Jätkäsaaressa on Vuoden Ympäristörakenne

Vuoden ympäristörakenne -kisan voitti tänä vuonna Helsingin Hyväntoivonpuisto. Muut finalistit olivat Vantaan Åvikin rantapuisto, Vantaan Ankkapuisto ja Sipoonlahden yhtenäiskoulun piha.

Tuomariston mukaan Hyväntoivonpuisto on Jätkäsaaren sydän ja asukkaiden olohuone, joka on täynnä elämää. Puistosta on muodostunut alueen maamerkki.

Hyväntoivonpuiston maisema-arkkitehti Outi Palosaari VSU maisema-arkkitehdit Oy:stä ja Helsingin kaupunkiympäristötoimialan projektijohtaja Petra Rantalainen toteavat, että paras palkinto on se, että asukkaat ovat ottaneet paikan omakseen.

— Vuoden Ympäristörakenne -kilpailuun liittyvän julkisuuden kautta voidaan hoksauttaa niin viranomaisia, päättäjiä kuin kaupunkeja ja kuntiakin huomaamaan ympäristörakentamisen tärkeyden. Samalla tuodaan esiin maisemalähtöistä maankäyttö- ja vihersuunnittelua, Outi Palosaari toteaa.

Vuoden ympäristörakenne palkittiin 30. kerran. Puutarhaneuvos Seppo Närhin mukaan eri vuosikymmenten voittajakohteet ilmentävät hyvin aikakauttaan. Ehdokaskohteet ja voittaja kertovat ympäristörakentamisen kehityksestä.

Vuoden Ympäristörakenne 2021 -kilpailu on käynnistetty. Kilpailun sääntöjä on päivitetty, ja jatkossa valintakriteerinä on myös kestävän ympäristörakentamisen toimintamalli.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>