Viimeisimmät julkaisut

Honkarakenne: Hirsipäiväkoti harjakorkeudessa Lahdessa

Lahteen rakentuu uusi palvelusetelipäiväkoti täydentämään kaupungin omaa palvelutarjontaa. Uusi päiväkoti rakennetaan hirrestä, joka luontaisesti hengittävänä materiaalina parantaa sisäilman laatua ja sopii erityisesti herkille kohderyhmille, kuten lapsille.

Viisiryhmäinen päiväkoti Ipanala Laune avaa ovensa elokuussa 2018 ja se tarjoaa hoitopaikkoja 105 lapselle. Nyt rakennustyöt ovat niin pitkällä, että pääsemme juhlimaan harjannostajaisia 26. kesäkuuta.

Kuvat: honka.fi

Upeat tilat erilaisine väriteemoineen vahvistavat lasten ja aikuisten viihtyvyyttä. Tiloissa on huomioitu sekä liikkumiseen ja kokeilemiseen innostaminen että rauhallisuuteen ja läheisyyteen tähtäävä toiminta.

– Tämä on ollut meille mielenkiintoinen ja suuri projekti. Meille on tärkeää tarjota lapsille leikkiin kutsuva ja turvallinen ympäristö, jossa on tilaa juosta, leikkiä, rakennella ja puuhailla puhtaassa sisäilmassa. Tässä upeassa hirsitalossa mahdollistuu kaikki elementit. Odotamme innolla, että pääsemme aloittamaan arjen Ipanala Launeella, toimitusjohtaja Eija-Liisa Hietanen iloitsee.

Uuden päiväkodin toteuttamisesta vastaa valtakunnallisesti toimiva Suomen Hoivatilat Oyj, joka on erikoistunut päiväkoti- ja hoivakiinteistöjen sekä palvelukortteleiden ja koulujen tuottamiseen, omistamiseen ja vuokraamiseen.

– Kunnille ja yrityksille olemme kasvun ratkaisija. Kunnille yhteistyö kanssamme mahdollistaa uusien päiväkotien käyttöönoton nopeasti ja vaivattomasti – ja mikä parasta, ilman kunnan omia kiinteistöinvestointeja. Päiväkotirakentamisessa on omat vaatimukset ja erityispiirteet, joista meillä on vahva osaaminen ja kokemus, Hoivatilat Oyj:n myyntipäällikkö Olli Iivanainen kertoo.

Viime vuosien aikana Hoivatilat on käynnistänyt jo 130 hanketta 50 kunnassa eri puolella Suomea. Honkarakenne Oyj on toimittanut Lahden painumattomasta hirrestä valmistetun hirsirakennuksen ja huolehtii KVR-urakoitsijana kokonaisuudessaan sen toteuttamisesta. Päiväkodin arkkitehtisuunnittelusta vastasi HIMLA arkkitehdit.

– Hyvällä sisäilmalla on merkittävä vaikutus hyvinvointiin ja erityisesti lasten kohdalla sisäilman laadulla voi olla kauaskantoiset vaikutukset. Tässä kohteessa meillä on ollut ilo olla kokonaisvastuussa rakentamisesta sisäilman laadun varmistamiseksi, projektimyyntipäällikkö Markus Saarelainen Honkarakenteelta kertoo.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>