Viimeisimmät julkaisut

Hollantilainen työtilakonsepti Helsingin Postitaloon

Amsterdamissa syntynyt luovien työtilojen pioneeri Spaces on valinnut Helsingin Postitalon uusimmaksi kohteekseen

Kuvassa: Postitalo. Kuva: Jukka Mykkänen

Spaces Postitalo avautuu 11.1.2018, ja se tarjoaa käyttäjilleen ainutlaatuiset puitteet aivan Helsingin sydämessä.

– Jaettu toimitila vastaa moniin tämän päivän muuttuvan työelämän tarpeisiin. Näiden tilojen kysyntä on kovassa kasvussa, ja Ilmarinen haluaa kiinteistönomistajana vastata tähän kysyntään tekemällä yhteistyötä alan ammattilaisten kanssa. Postitalo tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden yhdistää historiallinen miljöö ja moderni, inspiroiva työtilakonsepti aivan Helsingin ydinkeskustassa, sanoo Ilmarisen vuokrauspäällikkö Ville Laurila.

Spaces on Amsterdamissa syntynyt työtilakonsepti, jonka ytimessä on luova työympäristö ainutlaatuisella yrittäjämäisellä hengellä. Spaces tarjoaa niin yksittäisille työntekijöille kuin tiimeillekin tilan, jossa ajatella, luoda ja tehdä yhteistyötä. Spaces antaa puitteet eteenpäin suuntautuvalle, energiselle ja menestyksennälkäiselle yhteisölle.

Spacesin perustivat toimitusjohtaja Martijn Roordink ja luova johtaja Frederique Keuning Amsterdamissa vuonna 2006. Konseptin takana on ajatus siitä, että menestys ruokkii menestystä. Roordink ja Keuning keskittyivät luomaan pienille ja keskisuurille yrityksille uuden konseptin inspiroivista työympäristöistä. Samalla he halusivat painottaa persoonallisia, viihtyisiä tiloja ja aktiivista yhteisöä, joka kannustaa yhteistyöhön jäsenien kesken yksinyrittäjistä startupeihin ja asemansa vakiinnuttaneisiin yrityksiin.

– Ihmiset ovat tuotteliaampia ja menestyvämpiä miellyttävässä, sosiaalisessa ja inspiroivassa työympäristössä. Sitä Spaces tarjoaa. Spaces antaa jäsenilleen mahdollisuuden ottaa uransa omiin käsiinsä, ja järjestämämme tapahtumat auttavat heitä pääsemään osalliseksi Spaces-elämäntapaan. Henkilökuntamme huolehtii työpaikan sujuvan arjen puitteista, jolloin jäsenemme ovat vapaita verkostoitumaan ja olemaan luovia, summaa Roordink.

Suomen ensimmäinen Spaces Postitaloon

Spaces Postitalo tarjoaa lifestyle-ohjautuvan, ammattimaisen työskentely-ympäristön, joka perustuu yhteistyölle ja yhteenkuuluvuudelle. Samalla sen autenttinen, harkittu sisustussuunnittelu heijastaa yhtiön ”Inspire to Work” -filosofiaa. Toimipaikka tarjoaa toimistotilaa, avoimen ja viihtyisän Business Club -työtilan sekä kokoustiloja.

– Työelämän murros näkyy toimitiloille asetetuissa odotuksissa. Yritykset eivät vuokraa ainoastaan neliöitä, vaan valintakriteereihin lukeutuvat sijainnin ohella tilan tehokkuus ja työntekijöiden hyvinvointi. On tavallista, että isotkin yhtiöt vuokraavat jaetun toimitilan henkilöstönsä käyttöön varsinkin, mikäli yrityksen varsinaiset toimitilat ovat asuinkeskittymien ulkopuolella. Kyseessä on globaali trendi, joka näkyy toimistohotellien ja coworking-tilojen kasvavana kysyntänä, kertoo International Workplace Groupin maajohtaja Klaus Koponen.

Rakennustaiteellisesti ja kulttuurihistoriallisesti arvokas Postitalo on ollut yksi Helsingin keskeisimmistä maamerkeistä vuodesta 1938 saakka. Nykyisin Ilmarisen omistama, Kaarlo Borgin, Jorma Järven ja Erik Lindroosin suunnittelema keltasävyinen, funktionalismia edustava talo toimi aiemmin Posti- ja telelaitoksen pääkonttorina. Talon tilasuunnittelu edusti jo aikanaan uudenlaista työskentelyä, tasa-arvoa ja edelläkävijyyttä: esimerkiksi palvelutiskit olivat avoimia, eikä asiakkaita ja virkailijoita eristetty toisistaan lasiluukuilla. Lisäksi valaistusta painotettiin aivan uudella tavalla. Rakennuksen sisustuksessa, valaisimissa ja alkuperäishuonekaluissa näkyy aikansa tunnettujen suunnittelijoiden ja muotoilijoiden, Arttu Brummerin, Runar Engblomin, Birger Hahlin, Eino Kaurian ja Paavo Tynellin, kädenjälki.

 

Lisätietoa Spacesista

Spaces tarjoaa inspiroivan työympäristön ammattilaisille ja kasvaville yrityksille. Toimistotilojen ohella toimitilajäsenyydet ja kokoustilat auttavat ajattelemaan, luomaan ja toimimaan samalla tavalla ajattelevien ihmisten kanssa. Spacesin tavoitteena on tarjota inspiroiva ja yrittäjähenkinen ympäristö, jossa ideat syntyvät, yritykset kehittyvät ja arvokkaat suhteet rakentuvat. Spaces-toimipisteitä on Euroopassa, Kanadassa, Yhdysvalloissa, Latinalaisessa Amerikassa, Afrikassa, Australiassa ja Aasiassa.

 Spaces on osa IWG-konsernia, joka on globaali markkinajohtaja nopeasti kasvavalla WaaS-sektorilla (Workspace-as-a-Service). IWG plc operoi useammalla brändillä kuten Regus ja Spaces ja sen toimitilaverkostoon kuuluu lähes 3 000 toimipistettä yli 100 maassa ja 1 000 kaupungissa maailmanlaajuisesti.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>